1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Mijn eigen pikante Aziatische kipcurry om van te smullen

Mijn eigen pikante Aziatische kipcurry om van te smullen

Door: Fressnapf

  • Aziatisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-06-2012

Ingrediënten 4 personen


3 grote kipfilets in blokjes of 4 kleintjes
2 dl kokosmelk
2 dl kippenbouillon
3 el wokolie
2 tl kerrie
1 tl kurkuma
¼ tl cayennepeper
½ theel. gemalen komijn
2 tl garam masala (AH)
Gemalen zwarte peper uit de molen
Snufje zeezout
Vers sap van ½ citroen
2 kleine sjalotten
3 el verse koriander ofwel 15gr
1 kleine courgette
1 chilipepertje


Verder heb je nodig


Wok.

Lekker pittige kipcurry

naar eigen recept

naar eigen recept

Een hele lekkere pittige kipcurry als lichte (en slanke) hoofdmaaltijd met een heleboel smaak. Dit gerecht doet het hem ook heel goed bij warm weer want mensen eten in dat soort landen dan graag kerrie. Snel te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem de kipfilets en snij deze in de lengte in repen doormidden en dan in kleine blokjes. Was de courgette en het pepertje en snij de courgette ook in kleine, dunne blokjes. Snij het pepertje ragfijn in ringetjes en snipper de sjalotjes. Was de Koriander (ik neem altijd zo`n verpakking van AH met 15gr verse koriander), verwijder de stengel en snipper de blaadjes heel fijn. De helft bewaren. Snij een mooie citroen doormidden en gebruik van één helft het sap (zonder pitten). Het sap even apart houden. Neem dan een wok en doe er de wokolie in. Wok heel snel de courgetteblokjes, de sjalotjes en het pepertje en voeg daarna de blokjes kipfilet toe. Even snel lekker rondom bruin roerbakken. Voeg dan de kokosmelk, de bouillon en de kruiden toe en laat het even 15 - 20 minuten op laag vuur staan zodat de smaken vrij kunnen komen en het iets kan inkoken. Af en toe even proeven en eventueel nog een beetje kerrie, peper en zout toevoegen naar eigen smaak. Afgarneren met het restje verse koriander en smullen maar.

Serveertip

Kook er lekker witte rijst bij, maar ook lekker over gekookte verse nieuwe aardappeltjes. Reken dan op ongeveer 100 gram p.p. of per portie.



Reacties (16)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top