1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Cranberries
  5. Snel krentenbrood

Snel krentenbrood

  • Internationaal, Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-06-2012

Ingrediënten


120 gr krenten (of anders als aangegeven) 1 ei, 250 gr zure room, 90 gr l. br basterdsuiker, mespunt zout, 180 bloem. 1/2 zakje ( 7 a 8 gr) bakpoeder.


Verder heb je nodig


Cakevorm


Snel krentenbrood
Snel krentenbrood
Snel krentenbrood
Snel krentenbrood

Een Canadees recept, dat betekent snel en makkelijk. Niks kloppen rijzen enz. Het is geen echt brood maar zeker geen cake. Heerlijk bij de koffie maar ook lekker met boter bij het ontbijt.Ik doe er vaak door wat ik in huis heb. bv noten, gedroogd fruit als, appels, abrikozen, dadels en cranberries. Het fruit in dit geval klein snijden. Noten hakken. Het recept is omgezet in grammen vanuit cups. Dus misschien wat vreemde hoeveelheden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 gr. Week de krenten in heet water. Bakblik invetten.

Bereidingswijze

Klop het ei met de suiker en de zure room los.Voeg bloem, zout en bakpoeder toe. Roer tot een homogene massa en voeg als laatste de geweekte krenten toe. Roeren

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Doe het deeg over in de vorm en zet het 45 min. in de oven.

Bron

Van m`n Canadeese familie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gmverwoerd


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gmverwoerd
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top