- 200 gram pure chocolade
- 165 gram boter
- Drie eieren
- Twee dooiers
- 165 gram rietsuiker
- Vanillestokje
- Twee eetlepels bloem
- Een eetlepel cacaopoeder
- Ongeveer 100 gram Oreo koekjes
- Snufje zout
- Poedersuikers
- Keukenmachine
- Pan
- Oven
- Vierkant/ rechthoekig bakblik van ongeveer 20 cm
Heerlijke chocolade brownies met Oreo cookies, naar recept van Lorraine Pascale.
Zet de oven aan op 180 graden.
Smelt de boter in de pan. Als dit gesmolten is, dan voeg je de chocolade toe.
Klop ondertussen de eieren en de eidooiers luchtig in de keukenmachine. Als deze luchtig zijn geklopt, voeg dan de rietsuiker toe. Laat dit net zo lang kloppen totdat het een luchtig geheel is. Voeg nu de inhoud van het vanillestokje bij het mengsel en laat het nog even rustig doorkloppen.
Giet voorzichtig de chocolade/ boter mengsel bij de rest. Voeg ook de bloem, de cacao en het zout erbij. Roer dit met een spatel rustig door zodat de luchtigheid bewaard blijft. Verkruimel nu de helft van de koekjes en meng dit erdoor.
Bedek het bakblik met bakfolie zodat de brownie er straks goed uitgaat. Giet nu het beslag in het bakblik en verdeel het gelijkmatig en verdeel ook de Oreo`s over het beslag.
De brownie moet tussen de 20 a 25 minuten in de oven op 180 graden. Houd de brownie goed in de gaten. Het kan beter iets te kort in de oven zitten dan te lang. Dus schat zelf in wanneer het klaar is.
Laat nu de brownies afkoelen en snijd ze vervolgens in 12 tot 16 stuks.
Strooi voor het serveren wat poedersuiker over de brownies.
Eet smakelijk!
Lorraine Pascale
bakfanaat 16-09-2020
ik heb deze gemaakt, in e glutenvrije variant. Echt superlekker
wendysnoopy 17-09-2013
Klinkt super lekker! Deze ga ik vanmiddag maken denk ik