1. Home
  2. Recepten
  3. Marsepein

Marsepein

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-06-2012

Ingrediënten


250 gram blanke amandelen
400 gram poedersuiker
1 eetlepel rozenwater
1 eiwit, losgeklopt



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Amandelen Ontvellen:
Zet een grote pan met veel water op en breng dat aan de kook.
Doe daar de amandelen in en laat ze 20/25 minuten "broeien". Laat het water niet koken.

Test: Als je een amandel tussen duim en wijsvinger neemt en hard knijpt, schuift het velletje er vanzelf af als het broeien lang genoeg heeft geduurd.

Schep dan de amandelen in een vergiet en laat het water aflopen. Daarna de amandelen in een theedoek rollen-liefst zo`n blauw/grijs geblokte-- en wring de doek met daarin de noten,als een deeg op de werkbank.
Daarmee schuif je veel velletjes van de amandelen.
Daarna is het een kwestie van "wannen" of met de verkeerde kant van de stofzuiger de velletjes wegblazen.

Na het verwijderen van de velltjes de amandelen drogen.

Bereidingswijze

Marsepein Maken:

Amandelen zo klein mogelijk breken door ze bijv. in een plastic zak te doen
en met een deegroller te bewerken, dat is om de draaitijd van de
keukenmachine zo kort mogelijk te houden, er komt daarbij warmte vrij
waardoor de olie uit de amandelen kan lopen.
Maal de amandelen verder fijn in de keukenmachine, voeg suiker, rozenwater
en eiwit toe, laat draaien tot een kneedbaar mengsel, vorm er een bal van en
wikkel die in folie. (rol maken in plastic folie)
Leg minstens 24 uur in de koelkast alvorens de marsepein verder te
verwerken.

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sewandono


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sewandono
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top