Huisgemaakte frieten

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-06-2012
  • Huisgemaakte frieten

    Huisgemaakte frieten

    Huisgemaakte frieten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 1 kg Rooster aardappels, geschild
• zonnebloemolie
• zout
• extra nodig: frituurpan, schone theedoek, keukenpapier
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de aardappels eerst in plakken van ca. 1½ cm dik en vervolgens in frieten van ca. 1½ cm dik.
Voorkoken in plaats van voorbakken
Leg de frieten in een pan, schenk er ruim koud water op en breng in een open pan aan de kook. Zet het vuur laag en laat de frieten in ca. 8 minuten gaar worden. Ze moeten aan de randjes licht kruimig zijn. Giet de frieten voorzichtig af en leg ze uitgespreid op een schone theedoek of keukenpapier. Laat ze helemaal afkoelen. Bewaar de frieten als ze niet binnen een uur of twee worden gebruikt in de koelkast (maximaal 1 dag).

Bereidingswijze

Afbakken:
Verhit de zonnebloemolie tot 180 °C. Bak de frieten in porties in 6-7 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken, bestrooi ze met zout en serveer direct.

Laatste reacties

Purrie avatar
Purrie 16-12-2012

Toch leuk dat ik nu een idee heb hoe ik friet moet bakken, hihi had het nog nooit gedaan. Ik doe van alles met aardappel (die roast aardappelen liggen hier gewoon als rode piepers bij de Lidl in Blanes), maar friet heb ik nog nooit gebakken. Wel memories aan friet met hete pindasaus... Van mij dus toch dank voor dit recept!

Delarosa avatar
Delarosa 21-09-2012

Nou, in onze cafetaria gebruikten wij ook geblancheerde friet maar wij bakten die later nog wel voor op 140grC en later af op 175grC. Resultaat: een heel lekker romig zacht frietje van binnen met een mooie krokante buitenkant. Uit de verre omtrek kwamen ze hiervoor hoor!

kaatje2804 avatar
kaatje2804 21-09-2012

hmmmmmmmmmmm lekker ik ga het vandaag nog uitproberen had er zelf nog niet van gehoord van voor koken wel voor bakken dus ga het zeker uitproberen gr

RobSmakelijk avatar
RobSmakelijk 21-09-2012

Koken in water!?!? Keukenpapier!?!? Doe mij maar Belgische friet gebakken in ossevet ;-) Draven we in Nederland niet een beetje door met dat gezond doen........ Gelukkig woon ik dicht bij Vlaanderen ;-)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten