Stamppot met rucola & paprika

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-06-2012
  • Stamppot met rucola & paprika

    Stamppot met rucola & paprika

    Stamppot met rucola & paprika

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 1 kg Rooster aardappels, geschild
• 1 teen knoflook, gepeld
• 1 sjalot
• 1 rode paprika
• 200ml melk
• Rucola
• Parmezaanse kaas
• 3 eetlepels extra vierge olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Snijd de aardappels in stukken van gelijke grootte. Breng in een ruime pan de aardappels met de teen knoflook, sjalot en paprika in water met zout aan de kook. Kook de aardappelen zachtjes 15 minuten.
2. Giet de aardappels en schenk er de melk bij. Stamp het geheel met de stamper tot een grove puree. Roer de olie erdoor. Proef en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
3. Schep de rucola door de puree en op het laatst de Parmezaanse kaas. Serveer direct.

Laatste reacties

DvdW88 avatar
DvdW88 04-09-2012

Was erg lekker! Bedankt!

fleurjosephine avatar
fleurjosephine 30-08-2012

Beste jpordon en sintia, jullie hebben gelijk: de foto klopt niet bij het recept. Deze foto hoort namelijk bij het recept Winterstamppot met wortel en waterkers, hierbij een link naar het recept: http://www.smulweb.nl/recepten/1404794/Winterstamppot-met-wortel-en-waterkers

sintia avatar
sintia 27-08-2012

Eigenlijk ziet het groen op de foto, wat rucola zou zijn, er meer uit als tuinkers (cresson).

jpordon avatar
jpordon 27-08-2012

Weten jullie zeker dat deze foto bij dit recept hoort? ik zie allemaal geels waarvan ik denk dat het eierdooier is en mis de rode paprika volkomen. En wat zijn roosteraardappelen?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten