Gemarineerde Aziatische Speklapjes met dipsaus
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 06-06-2012
Dit is zóóóó... lekker! Ook geschikt voor BBQ
Ingrediënten
VOOR MARINADE:knoflookpoeder
vijfkruidenpoeder
zout
grof gemalen zwarte peper
lichte Chinese sojasaus
pindaolie of zonnebloemolie voor bakken
VOOR DIPSAUS:
pinda of zonnebloemolie
lichte Chinese sojasaus
zoete chilisaus
Bereidingswijze
1. Meng marinade ingrediënten en marineer speklapjes voor een 1/2 uur.
2. Meng alle dipsaus ingrediënten goed.
3. Bak speklappen gaar en mooi van kleur in olie. Voor op bbq word de olie al door de marinade vermengd.
4. Serveer speklapjes op en serveerschaal met de dipsaus eroverheen.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Wij hadden dit met Chow Mein als bijgerecht.
Laatste reacties
Deon,dit ziet er weer heerlijk uit.Groetjes Alie
Heerlijk Deon. Dank je wel !! Groetjes Willeke.
Lijkt me erg lekker Deon. Zo heb ik speklapjes nog nooit opgediend. Ik laat meestal de dipsaus nog even inkoken bij het bakken want dan krijg je een extra lekkere korst. Deze benadering is nieuw voor mij en moeten we snel proberen. Bedankt, gr. Alex.