1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Clafoutis.

Clafoutis.

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-05-1999

Ingrediënten 4 personen


500 gram stoofperen, 25 gram custardpoeder, 1/4 liter volle melk, 150 gram bloem, 2 eieren, basterdsuiker.


Verder heb je nodig


Ronde ovenschaal.


Fruitig toetje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 185 C.

Bereidingswijze

Zeef de bloem met het custardpoeder in een kom en klop de eieren, 3 eetlepels basterdsuiker en wat zout erdoor. Voeg al kloppend in delen de melk erdoor, zodat een glad beslag ontstaat. Laat de peertjes uitlekken. Vet de ovenschaal in en verdeel de peren over de bodem. Schenk het beslag erover. Bak de clafoutis in het midden van de oven goudbruin en gaar in ca. 45 minuten. Strooi er lekker veel podersuiker over.

Serveertip

Dit smaakt koud en warm.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zus


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zus
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top