Briouats met aardappel en mozzarella

  • Marokkaans, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-06-2012
  • Briouats met aardappel en mozzarella

    Briouats met aardappel en mozzarella

    Briouats met aardappel en mozzarella

  • Briouats met aardappel en mozzarella

    Briouats met aardappel en mozzarella

    Briouats met aardappel en mozzarella

  • Briouats met aardappel en mozzarella

    Briouats met aardappel en mozzarella

    Briouats met aardappel en mozzarella

Het is over niet al te lange tijd weer Ramadan (20 juli); bij uitstek de tijd waarin ik allerlei soorten briouats maak; heerlijk krokante Marokkaanse "loempiaatjes" met verschillende soorten vullingen.

Dit recept is er één met een aardappel/mozzarellavulling.......

Deel dit recept

Ingrediënten
5 aardappelen;
1 ui;
een paar takjes platte peterselie;
een paar takjes verse koriander;
zout en peper naar smaak;
1 bolletje mozzarella;
melk;
loempiavellen (diepvries)(zie foto2);
een losgeklopt eigeel;
zonnenbloemolie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil en kook de aardappelen gaar.

Hak de uien fijn en fruit ze in wat olie met wat zout en peper
naar smaak.

Snijd het bolletje mozzarella in repen.

Prak de gekookte aardappelen fijn in een kom.
Voeg er de gefruite ui, de fijngehakte platte peterselie en
de fijngehakte verse koriander, zout en peper naar smaak
en een klein scheutje melk aan toe en vermeng alles tot
een gladde massa.

Bereidingswijze

Maak langwerpige "worstjes" van de aardappelmassa en plaats
op elk daarvan een reepje mozzarella.

Leg elke vulling onderaan de punt van een vel loempiadeeg en
rol ze op tot "sigaren".(zie foto 3)
Plak het laatste puntje van het deegvel vast met wat van het
losgeklopte eigeel.

Bak de briouats met een paar tegelijk goudbruin en krokant
in de hete zonnenbloemolie.

Laat goed uitlekken op keukenpapier en eet ze heet met een
sausje naar keuze.

Bron

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=108597&Briouats-met-a

Laatste reacties

SVonck avatar
SVonck 25-08-2012

Ik heb het klaargemaakt en echt enorm genoten! Très simple, très chouette à préparer en wauw eens zo lekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten