Gegratineerde ossenhaas met pijnboompittenboter

  • Italiaans, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-06-2012
  • Gegratineerde ossenhaas met pijnboompittenboter

    Gegratineerde ossenhaas met pijnboompittenboter

    Gegratineerde ossenhaas met pijnboompittenboter

Door precies het recept te volgend en de runderfilets eerst kort in de pan te bakken en daarna op een lage stand in de oven krijg je een heerlijke rosé gebakken ossenhaas. Niet te droog maar heerlijk sappig. Het korstje op de runderfilet van de pijnboompitten maakt het geheel af! Bij ons was de runderfilet echt perfect. Goed voor te bereiden als je gasten krijgt.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 runderfiletmedaillons (ossenhaas) van plm. 120 gram (3 cm dik!)
60 gram pijnboompitten
100 gram zachte boter
1 eidooier
1 theelepel honing
2 eetlepels gehakte peterselie
zout, peper
1/2 theelepel geraspte citroenschil
3 eetlepels olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan
keukenmachine
plastic folie
aluminiumfolie
oven + grill
bakpapier

Voorbereiding

Pijnboompitten grof hakken.
Boter, honing, eidooier en pijnboompitten door elkaar roeren. Op smaak maken met peper, zout, citroenrasp en peterselie.
Hiervan een rol vormen en in plasticfolie minstens 2 uur in de koelkast op laten stijven.
Oven voorverwarmen op 150 graden (boven- en onderwarmte, geen hetelucht!).
Bakplaat bekleed met bakpapier op de onderste richel plaatsen om vocht van de filets op te vangen.
Olie verhitten in een koekenpan. Runderfilets (in 2 delen!) snel aan beide zijden bruin bakken. Kruiden met peper en weinig zout.
Filets op het ovenrooster op de 2e richel van onder plm. 15 minuten in de oven bakken.
Filets uit de oven halen en 30 minuten (in aluminiumfolie) laten rusten.

Bereidingswijze

Plakken pijnboompittenboter op de runderfilets leggen.
Plm. 4 - 5 minuten onder een hete grill zetten tot zich een goudbruine korst heeft gevormd.

Bron

Essen & Trinken april 2009

Serveertip

Lekker met mijn recept van gevulde kruidenaardappeltjes en mijn recept Lauwwarme-italiaans-gemarineerde-aspergesalade

Laatste reacties

smulviv avatar
smulviv 14-12-2012

Kun je me zeggen waar ik de eidooier moet gebruiken? Dank je wel, Vivian

adeline43 avatar
adeline43 11-07-2012

Heerlijk ziet het eruit!!!! Neem ik mee, bedankt. Groetjes, Adeline

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 09-06-2012

Een heerlijk recept, op deze manier kun je een dineetje qua tijd beter plannen. Dit bewaar ik ook Bedankt, Margrit

alidada avatar
alidada 09-06-2012

Mmmm! Neem ik ook mee. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten