1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Provencaalse tomatenbouillon met kip en rozemarijn

Provencaalse tomatenbouillon met kip en rozemarijn

  • Italiaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-06-2012

Ingrediënten 6 personen


2 eetlepels olijfolie
1 flinke ui
6 grote vleestomaten + 3 roma tomaten
1 zakje soepgroenten
3 gedroogde tomaten
2 eetlepels tomatenpuree
1 liter gevogeltefond
1 flink glas port of rode wijn
2 laurierblaadjes
2 theelepels tijm
2 theelepels rozemarijn
3 blaadjes salie of 2 theelepels gedroogde salie
peper, zout
worcestersaus
paar druppel tabaso
(eventueel 1 dl wodka)
4 eetlepels fijn gesneden basilicum
100 gram kipfilet in smalle repen
6 takjes rozemarijn


Verder heb je nodig


Grote pan
zeef


Tomatenbouillon met kip en rozemarijn.

Heerlijk dinersoepje!

Heerlijk dinersoepje!

Een lekkere pittige (bijna) heldere bouillon van tomaten, gevuld met blokjes verse tomaten en reepjes basilicum. Gegarneerd met gegrilde kipfilet aan een takje rozemarijn. Een heerlijke dinersoep die afgelopen weekend erg in de smaak viel bij ons dinertje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de olie in een grote pan. Snij de ui doormidden (niet pellen!). Bak de uien met het snijvlak in de olie.
Was de tomaten en verwijder de steelaanzet. Snij de tomaten doormidden en leg deze bij de uien in de pan. Bak even mee.
Voeg dan de soepgroenten, gedroogde tomaten en tomatenpuree toe. Bak alles even mee. Voeg dan de gevogeltefond, laurierblad, tijm, rozemarijn en salie toe. Voeg de port of de wijn toe. Breng de soep aan de kook en laat alles ongeveer 45 minuten zachtjes sudderen.
Zeef de soep en maak op smaak met peper, zout, tabasco, worcestersaus en eventueel wodka (- vonden wij erg lekker!)

Bereidingswijze

Verwijder de onderste naaldjes van de rozemarijn en maak met een scherp mesje een puntje aan het takje. Steek de kipfilet aan de rozemarijn. Kruid de kipfilet met peper en zout. Grill de spiesjes of bak ze even in de koekenpan.
Verwijder de pitjes van de Roma tomaten en snij deze in super kleine blokjes.

Serveertip

Doe wat blokjes tomaat en gesneden basilicum in de kommen. Giet hierop de hete tomatenbouillon. Leg de kipspiesjes schuin op de soepkom of half in de kom.
(zie foto)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top