Provencaalse tomatenbouillon met kip en rozemarijn

  • Italiaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-06-2012
  • Provencaalse tomatenbouillon met kip en rozemarijn

    Provencaalse tomatenbouillon met kip en rozemarijn

    Provencaalse tomatenbouillon met kip en rozemarijn

Een lekkere pittige (bijna) heldere bouillon van tomaten, gevuld met blokjes verse tomaten en reepjes basilicum. Gegarneerd met gegrilde kipfilet aan een takje rozemarijn. Een heerlijke dinersoep die afgelopen weekend erg in de smaak viel bij ons dinertje.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 eetlepels olijfolie
1 flinke ui
6 grote vleestomaten + 3 roma tomaten
1 zakje soepgroenten
3 gedroogde tomaten
2 eetlepels tomatenpuree
1 liter gevogeltefond
1 flink glas port of rode wijn
2 laurierblaadjes
2 theelepels tijm
2 theelepels rozemarijn
3 blaadjes salie of 2 theelepels gedroogde salie
peper, zout
worcestersaus
paar druppel tabaso
(eventueel 1 dl wodka)
4 eetlepels fijn gesneden basilicum
100 gram kipfilet in smalle repen
6 takjes rozemarijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan
zeef

Voorbereiding

Verhit de olie in een grote pan. Snij de ui doormidden (niet pellen!). Bak de uien met het snijvlak in de olie.
Was de tomaten en verwijder de steelaanzet. Snij de tomaten doormidden en leg deze bij de uien in de pan. Bak even mee.
Voeg dan de soepgroenten, gedroogde tomaten en tomatenpuree toe. Bak alles even mee. Voeg dan de gevogeltefond, laurierblad, tijm, rozemarijn en salie toe. Voeg de port of de wijn toe. Breng de soep aan de kook en laat alles ongeveer 45 minuten zachtjes sudderen.
Zeef de soep en maak op smaak met peper, zout, tabasco, worcestersaus en eventueel wodka (- vonden wij erg lekker!)

Bereidingswijze

Verwijder de onderste naaldjes van de rozemarijn en maak met een scherp mesje een puntje aan het takje. Steek de kipfilet aan de rozemarijn. Kruid de kipfilet met peper en zout. Grill de spiesjes of bak ze even in de koekenpan.
Verwijder de pitjes van de Roma tomaten en snij deze in super kleine blokjes.

Serveertip

Doe wat blokjes tomaat en gesneden basilicum in de kommen. Giet hierop de hete tomatenbouillon. Leg de kipspiesjes schuin op de soepkom of half in de kom.
(zie foto)

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 08-07-2012

hoi petra. ik had nog nooit eerder tomatensoep op deze manier gemaakt, of gegeten. Maar ik kan je zeggen dat we het heerlijk vonden. Het is ook een erg gemakkelijk recept, niet omslachtig. ik heb vaak weinig tijd, dus dit recept is perfect voor me. ik heb rode port in de soep gedaan, maar aan de wodka heb ik me toch maar niet gewaagd. voor herhaling vatbaar. fijne zondag en lieve groetjes van ruth p.s. na de stort regen van vanochtend breekt hier nu weer de zon door, heerlijk!

ruthbrock avatar
ruthbrock 24-06-2012

klinkt super. ik heb het al geprint, komt gauw aan de beurt in mijn keuken, fijn weekend, liefs ruth

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 09-06-2012

Dit recept kan niet anders dan lekker zijn, ik neem het mee. Bedankt, groetjes .. Margrit

alidada avatar
alidada 09-06-2012

Neem ik ook mee, lijkt mij heel lekker. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten