1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zalig voorgerecht met trio van asperges

Zalig voorgerecht met trio van asperges

Door: pwiggers

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-06-2012

Ingrediënten 6 personen


Aspergeroom
500 gram witte asperges
schepje suiker
200 ml kookroom
1 klein sjalotje
1 eetlepel boter
50 gram veldsla of spinazieblaadjes
peper, zout, nootmuskaat
2 druppels tabasco

Rolletje van groene asperges met rauwe ham en boursin
100 gram dun gesneden rauwe ham (liefst zonder vetrand)
6 groene asperges
1 theelepel suiker
1 klein pakje boursin met kruiden en knoflook
2 theelepels kappertjes
1 eetlepel fijn gesneden sjalot of ui
plastic folie

Bladerdeeghapje met asperge, ham en kaas
3 plakjes bladerdeeg
6 asperges (wit of groen, allebei lekker)
3 grote plakken achterham
3 grote plakken belegen kaas
wat geraspte kaas
1 los geklopte eidooier


Verder heb je nodig


Amuseglaasjes
plastic folie
bakplaat

Trio van asperges

Zalig voorgerecht!

Zalig voorgerecht!

Een etentje begin juni vraag natuurlijk om asperges. Na diverse recepten te hebben gelezen kwam ik zelf tot deze lekkere hapjes. Iedereen was enthousiast en wij zelf hebben er ook van genoten.
De hapjes zijn goed voor te bereiden, dus ideaal voor gasten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aspergeroom
Snij de onderkant van de asperges en verwijder het houtige uiteinde.
Hou 6 koppen van de asperges van de asperges apart.
Snij de overige asperges in stukken.
Kook de stukken asperge in water met zout beetgaar in plm. 12 minuten. Laat goed uitlekken.
Blancheer de aspergekoppen 4 minuten in kokend water en leg ze opzij.
Pel en snipper het sjalotje.
Was de veldsla of spinazieblaadjes.

Rolletje van groene asperges met rauwe ham en boursin
Verwijder de onderkant van de groene asperges.
Kook de asperges in water met suiker in plm. 10 minuten beetgaar.

Bladerdeeghapje met asperge, ham en kaas
Kook de asperges beetgaar in water met een schepje suiker (of gebruik asperges uit een pot of blik.)
Ontdooi het bladerdeeg.
Snij de plakken bladerdeeg in tweeën.
Leg op elke plak bladerdeeg een plakje ham en een plakje kaas.
Leeg hierop 2 asperges.
Rol het bladerdeeg op en leg deze op de bakplaat met de naad naar beneden.
Smeer het bladerdeeg in met de los geklopte eidooier en strooi er wat geraspte kaas over.

Bereidingswijze

Aspergeroom
Verhit de boter in een pan. Bak hierin het sjalotje glazig.
Voeg de aspergestukken en de veldsla hierbij en sudder dit even mee.
Voeg de room toe, breng aan de kook en laat wat indikken.
Pureer de asperges met de veldsla en de room.
Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en tabaso.
Verdeel de aspergeroom over kleine amuseglaasjes.
Garneer met een asperge-kopje en eventueel een plukje peterselie.

Rolletje van groene asperges met rauwe ham en boursin
Leg een vel plastic folie neer. Leg hierop de helft dun gesneden rauwe ham overlappend naast elkaar ter grootte van de asperges.
Smeer de plakken rauwe ham dun in met de boursin.
Verdeel hierover de helft van de gesneden sjalot of uitjes.
Verdeel hierover 1 theelepel kappertjes.
Verwijder de koppen van de asperges. (Hou deze apart).
Leg 3 asperges op de ham en rol deze stevig op met de plastic folie.
Maak nog een keer dezelfde rol. (zie foto)
Leg de rollen tot gebruik in de koelkast.
Voor het gebruik elke rol in drieën snijden en plat op het bord leggen.
Garneren met een aspergekopje.

Bladerdeeghapje met asperge, ham en kaas
Bak de bladerdeeghapjes plm. 15 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven op 200 graden tot de goudbruin zien.
Snij de hapjes door en schik ze op het bord zoals op de foto.

Serveertip

Zie foto



Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top