Zalig voorgerecht met trio van asperges

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-06-2012
  • Zalig voorgerecht met trio van asperges

    Zalig voorgerecht met trio van asperges

    Zalig voorgerecht met trio van asperges

Een etentje begin juni vraag natuurlijk om asperges. Na diverse recepten te hebben gelezen kwam ik zelf tot deze lekkere hapjes. Iedereen was enthousiast en wij zelf hebben er ook van genoten.
De hapjes zijn goed voor te bereiden, dus ideaal voor gasten.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Aspergeroom
500 gram witte asperges
schepje suiker
200 ml kookroom
1 klein sjalotje
1 eetlepel boter
50 gram veldsla of spinazieblaadjes
peper, zout, nootmuskaat
2 druppels tabasco

Rolletje van groene asperges met rauwe ham en boursin
100 gram dun gesneden rauwe ham (liefst zonder vetrand)
6 groene asperges
1 theelepel suiker
1 klein pakje boursin met kruiden en knoflook
2 theelepels kappertjes
1 eetlepel fijn gesneden sjalot of ui
plastic folie

Bladerdeeghapje met asperge, ham en kaas
3 plakjes bladerdeeg
6 asperges (wit of groen, allebei lekker)
3 grote plakken achterham
3 grote plakken belegen kaas
wat geraspte kaas
1 los geklopte eidooier
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Amuseglaasjes
plastic folie
bakplaat

Voorbereiding

Aspergeroom
Snij de onderkant van de asperges en verwijder het houtige uiteinde.
Hou 6 koppen van de asperges van de asperges apart.
Snij de overige asperges in stukken.
Kook de stukken asperge in water met zout beetgaar in plm. 12 minuten. Laat goed uitlekken.
Blancheer de aspergekoppen 4 minuten in kokend water en leg ze opzij.
Pel en snipper het sjalotje.
Was de veldsla of spinazieblaadjes.

Rolletje van groene asperges met rauwe ham en boursin
Verwijder de onderkant van de groene asperges.
Kook de asperges in water met suiker in plm. 10 minuten beetgaar.

Bladerdeeghapje met asperge, ham en kaas
Kook de asperges beetgaar in water met een schepje suiker (of gebruik asperges uit een pot of blik.)
Ontdooi het bladerdeeg.
Snij de plakken bladerdeeg in tweeën.
Leg op elke plak bladerdeeg een plakje ham en een plakje kaas.
Leeg hierop 2 asperges.
Rol het bladerdeeg op en leg deze op de bakplaat met de naad naar beneden.
Smeer het bladerdeeg in met de los geklopte eidooier en strooi er wat geraspte kaas over.

Bereidingswijze

Aspergeroom
Verhit de boter in een pan. Bak hierin het sjalotje glazig.
Voeg de aspergestukken en de veldsla hierbij en sudder dit even mee.
Voeg de room toe, breng aan de kook en laat wat indikken.
Pureer de asperges met de veldsla en de room.
Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en tabaso.
Verdeel de aspergeroom over kleine amuseglaasjes.
Garneer met een asperge-kopje en eventueel een plukje peterselie.

Rolletje van groene asperges met rauwe ham en boursin
Leg een vel plastic folie neer. Leg hierop de helft dun gesneden rauwe ham overlappend naast elkaar ter grootte van de asperges.
Smeer de plakken rauwe ham dun in met de boursin.
Verdeel hierover de helft van de gesneden sjalot of uitjes.
Verdeel hierover 1 theelepel kappertjes.
Verwijder de koppen van de asperges. (Hou deze apart).
Leg 3 asperges op de ham en rol deze stevig op met de plastic folie.
Maak nog een keer dezelfde rol. (zie foto)
Leg de rollen tot gebruik in de koelkast.
Voor het gebruik elke rol in drieën snijden en plat op het bord leggen.
Garneren met een aspergekopje.

Bladerdeeghapje met asperge, ham en kaas
Bak de bladerdeeghapjes plm. 15 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven op 200 graden tot de goudbruin zien.
Snij de hapjes door en schik ze op het bord zoals op de foto.

Serveertip

Zie foto

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 20-07-2015

Petra, ik heb dit afgelopen zaterdag gemaakt en het was super lekker en het zag zeer professioneel uit zo opgedient op een bordje. Ik kan het iedereen aanraden. Bedankt voor het delen van zoiets lekkers.. Groetjes, Margrit

pwiggers avatar
pwiggers 18-04-2015

Als je het vanuit Smulweb niet kunt printen kun je het recept kopieren in Word en van daaruit printen. Iets meer werk maar dat lukt zeker! Groet en fijn weekend, Petra

willy13 avatar
willy13 17-04-2015

Zou leuk zijn als ik het recept kan printen

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 29-06-2014

Petra, dit is wel een heel lekker en mooi uitziend voorgerechtje. Neem ik mee, bedankt, Margrit

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 19-05-2014

Wat een leuke basis om heel vrolijk over na te denken, dank je, Roger

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 15-05-2013

Dit lijkt me heerlijk en past helemaal bij deze tijd van het jaar. Ik heb alleen nog een vraagje; wordt de aspergeroom warm of koud geserveerd? Bedankt voor dit mooie recept groetjes Wilmie.

alidada avatar
alidada 09-06-2012

Ziet er heel mooi uit Petra, ik neem dit mee. Groetjes, Louise

Fressnapf avatar
Fressnapf 05-06-2012

Mooi hoor Petra, heel mooi en erg lekker ! Deze neem ik graag van je mee om eens te proberen. de presentatie ziet er ook leuk uit. Bedankt, gr. Alex

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten