1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Garnalen
  6. Pasta met Courgettepesto en Garnalen

Pasta met Courgettepesto en Garnalen

Door: MandyInItaly

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-06-2012

Ingrediënten 4 personen


Voor de Pesto:
15 gr gepelde amandelen
45 gr pijnboompitten
15 gr basilicum
45 gr pecorino of parmigiano (geraspt)
2 a 3 courgettes (300 gr)
zout
Olio extravergine di Oliva

400 gr garnalen (300 gr gepeld)
2 teentjes knoflook
olijfolie
zout
400 gr pasta


Verder heb je nodig


Blender/keukenmachine of een vijzel

Pasta met Courgettepesto en Garnalen
Pasta met Courgettepesto en Garnalen
Pasta met Courgettepesto en Garnalen
Pasta met Courgettepesto en Garnalen
Pasta met Courgettepesto en Garnalen
Pasta met Courgettepesto en Garnalen
Pasta met Courgettepesto en Garnalen
Pasta met Courgettepesto en Garnalen

Dit is een heerlijk fris, zomers pastarecept, met een heel aparte pesto; pesto met rauwe courgette. Verassend lekker! Hier thuis was het een hit!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de garnalen schoon; verwijder het hoofdje, pel ze en haal het darmkanaal eruit. Leg ze even apart.
Was de courgettes, rasp ze, bestrooi ze met zout, en laat ze in een vergiet uitlekken.
Was de basilicum, dep goed droog, en doe ze in de blender/vijzel/keukenmachine. Voeg hierbij de amandelen, pijnboompitten en de parmezaanse kaas. Zet de blender aan, en voeg olijfolie toe totdat het een mooi homogeen mengsel is geworden. Knijp de courgette goed uit en voeg deze bij de pesto in de blender. Zet de blender nog even aan tot een alles goed gemengd/gesneden is. Maak eventueel op smaak met een snufje zout. Zet een flinke pan water op voor de pasta.

Bereidingswijze

Doe een scheutje olijfolie in een koekepan, en verwarm deze. Bak de knoflook heel eventj es op laag vuur, maar laat deze niet verbranden.Doe hier de garnalen in en bak deze lekker bruin. Maak op smaak met zout en peper (eventueel een beetje peperoncino) Zet even opzij, terwijl je de pasta kookt. Vergeet geen hand grof zout in het water te doen voordat je de pasta erin gooit.
Giet de pasta goed al dente af (1 a 2 minuten voor kooktijd) en voeg deze bij de garnalen in de pan, zet deze op vrij hoog vuur, roer even lekker door. Voeg de bereidde pesto bij de pasta, roer nog even lekker door en serveer.

Variatietip:
Bak 1 of twee in reepjes gesneden courgettes met de garnaaltjes mee, en blus af met een scheutje whiskey, brandy of wijn, laat verdampen en voeg een klein scheutje room toe voordat je de pasta erbij doet. Je kunt aan het einde ook nog een handje in vieren gesneden kerstomaatjes erbij doen. Geeft een lekker aparte smaak, samen met de pesto!

Serveertip

Garneer met basilicum en/of peterselie en serveer met een lekkere insalata caprese en een fris glaasje rose of witte wijn.. smullen!

Bron

Door mij aangepast van GialloZafferano



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MandyInItaly
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top