1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Babi ketjap
  6. Babi Ketjap

Babi Ketjap

Door: Esther_2305

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-06-2012

Ingrediënten 2 personen


350 g hamlappen
4 teentjes knoflook
2 cm verse gember
zout en peper
2 bakbananen (grote groene bananen)
500 ml zonnebloemolie
4 EL MeiAsia Ketjap
1 EL wokolie


Babi Ketjap
Babi Ketjap

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de hamlappen in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Schil de gemberwortel en snipper fijn. Meng de hamblokjes met de knoflook, gember en zout en peper naar smaak en laat de smaken 30 minuten intrekken (niet in de koelkast). Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin, op niet te hoog vuur om het verbranden van de knoflook te voorkomen. Giet de ketjap bij het vlees en 2 eetlepels heet water en dek de koekenpan af. Laat het vlees op laag vuur 20 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Schil de bananen en spoel ze af met koud water. Droog ze met keukenpapier en snijd ze in schijfjes van 2 cm. Verhit de olie in een wok (tot 160 °C) en frituur de schijfjes in gedeelten, 4 à 5 minuten per kant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout. Serveer de babi ketjap met de bakbananen. Lekker met rode rijst.

Bron

Http://www.meiasia.nl/nl-NL/2/recepten/28/babi_ketjap.aspx



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Esther_2305
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top