1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Perziktaart met amandelen

Perziktaart met amandelen

Door: 393amber1

  • Marokkaans,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-06-2012

Ingrediënten


250 gram bloem;
3 eieren;
4 eetlepels melk;
1 zakje vanillesuiker;
125 gram zachte roomboter;
125 gram suiker;
1 mespuntje zout;
3 theelepeltjes bakpoeder;
1 kilo verse perziken of anders perziken uit blik;
25 gram geschaafde amandelen;
2 eetlepels poedersuiker


Perziktaart met amandelen
Perziktaart met amandelen
Perziktaart met amandelen
Perziktaart met amandelen

Een lekkere taart, gemakkelijk te maken en zeer geschikt voor bij een lekker glas (of kop) thee op een druilerige middag (maar ook op zonnige middagen niet te versmaden hoor, hahaha:

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Klop de roomboter met de suiker luchtig.
Voeg er de vanillesuiker, het zout en de eieren aan toe.
Mix door elkaar en voeg er dan lepel voor lepel de melk
aan toe.
Voeg de bloem en het bakpoeder toe en vermeng tot
een glad beslag.

Vet een ronde bakvorm in en bestuif met wat bloem.
Schil de verse perziken en verwijder de pitten en snijd
in kleine stukjes.
Gebruik je perziken uit blik, laat die dan goed uitlekken
en snijd ze in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Doe het beslag in de bakvorm en verdeel daarover de
kleingesneden stukjes perzik.
Bestrooi het geheel met de geschaafde amandelen met
daar overheen de poedersuiker.

Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen op een rooster en eet de taart lauw
of koud.

Bron

Http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=98642&Perziktaart-met



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top