Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Boterkoek
  5. Boterkoek

Boterkoek

Door: huidekoper

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-06-2012

Ingrediënten 10 personen


- 250 g roomboter (op kamertemperatuur, bijv. 20 seconden op 900 W in magnetron)
- 300 g bloem
- 200 g (fijne) suiker
- 1 eidooier
- 3-4 eetlepels australische milde gembersiroop
- 2 theelepels vanille essence (of een zakje vanillesuiker en minder gewone suiker)
- flinke snuf zout
- 2 eetlepels melk


Verder heb je nodig


Springvorm, oven, pollepel (eventueel een mixer met kneedhaken)


Iets aangepast recept van andere smulweb gebruiker

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Oven voorverwarmen op 175 C hete lucht (of 200 gewoon)
2. Meng bloem, zout, suiker, boter,vanille essence, gembersiroop en eidooier en kneed alles tot een smeuig deeg (eventueel met Mixer met kneedhaken)
3. druk het deeg in de springvorm
4. smeer twee eetlepels melk uit over het deeg en trek met een vork een ruitjespatroon
5. doe hem in de oven en draai de temperatuur terug naar 160 C (of 175 gewoon)
6. bak de boterkoek in 25-30 minuten goudbruin
7. haal de boterkoek uit de oven en druk zachtjes met de bolle kant van de pollepel op de boterkoek om hem nog wat compacter te maken

Bron

Smulweb



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van huidekoper
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top