Vegetarische bloemkoolcurry

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-06-2012
  • Vegetarische bloemkoolcurry

    Vegetarische bloemkoolcurry

    Vegetarische bloemkoolcurry

Ook als je niet vegetarisch bent zoals wij, kan een dagje per week zonder vlees geen kwaad. Heerlijk pittig en gezond.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Was alle groente. Snijd van de bloemkool kleine roosjes. Boen de krieltjes schoon en snijd ze door. Trek de draadjes van de sugar snaps, schil de wortel met de dunschiller, halveer deze in de lengte en snijd er dunne halve maantjes van.

Bereidingswijze

Verhit in een hapjespan of braadpan de olie, bak hierin de aardappeltjes aan, doe de curry pasta erbij en voeg de wortel en bloemkool toe. Bak dit enkele minuten mee. Nu mogen de sugar snaps, tomatenblokjes en knoflook erbij. Voeg nog 100 ml water toe. Laat de curry in ongeveer 15 minuten op een zacht vuurtje gaar worden. Schep tussendoor een keer om en voeg wat water toe als het te droog wordt. Breng het geheel op smaak met wat zout uit de molen.

Bron

aangepast gerecht uit het C1000 kookboek

Serveertip

Strooi de koriander over je gerecht.
Geef er naanbrood en Griekse yoghurt bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

adeline43 avatar
adeline43 07-06-2012

Het smaakte ons uitstekend!Ik had 1 hele bloemkool,2 winterwortels en 300g sperziebonen genomen ipv. milde currypasta thaise currypasta. De groenten heb ik even geblancheerd en daarna verder in de wok bereid. Wij aten hier pommes duchesse bij, die ik toevallig nog in de vriezer had liggen.Een heerlijk (bij)gerecht die bij ons vaker op tafel komt.Groetjes, Adeline

adeline43 avatar
adeline43 07-06-2012

Dit ziet er lekker uit en ga ik vanavond maken! Groetjes, Adeline

hyacintje avatar
hyacintje 03-06-2012

Gaan we een keer proberen! We eten eigenlijk nooit bloemkool omdat ik het vaak zo flauw vind........Ik ben benieuwd.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten