Mijn eigen snelle pittige Bami Goreng Speciaal uit de wok

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Mijn eigen snelle pittige Bami Goreng Speciaal uit de wok

    Mijn eigen snelle pittige Bami Goreng Speciaal uit de wok

    Mijn eigen snelle pittige Bami Goreng Speciaal uit de wok

  • Mijn eigen snelle pittige Bami Goreng Speciaal uit de wok

    Mijn eigen snelle pittige Bami Goreng Speciaal uit de wok

    Mijn eigen snelle pittige Bami Goreng Speciaal uit de wok

Heerlijke eigengemaakte pittige Bami met de typische Gorengsmaak, maar beter dan die van de Chinees ! Gisteren in een opwelling gemaakt, maar het was zo lekker dat ik het recept graag deel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 verpakking Chinese eiermie (Conimex)
1 chilipeper
1 grote ui (of twee middel)
1 kleine winterwortel
2 stengels prei (kan ook met paksoi, maar was niet in huis)
Klein bosje verse selderij
2 knoflookteentjes
1 el ketjap manis
1 tl kurkuma
2 tl paprikapoeder
2 tl kerriepoeder
1 tl gemberpoeder
3 eieren
2 plakken dik gesneden ham
Wokolie
Zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 396,92 kcal
Koolhydraten 56,05 g
Eiwitten 18,49 g
Vetten 9,68 g
Benodigdheden
Wok,pan

Bereidingswijze

Neem een pan en vul die royaal met water en breng dit aan de kook met een snufje zout. Kook de mie nestjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de chilipeper, de ui, de teentjes knoflook en de blaadjes selderij ragfijn (de selderij even apart houden). Snijd de stengels prei doormidden en snij er dunne halve ringen van. Snij de wortel in de lengte in dunne plakjes, dan julienne en dan versnipperen met het mes tot kleine blokjes. Snijd de plakken ham ook in reepjes en blokjes. Roer ondertussen even de eieren door elkaar tot een gele massa en scramble ze even totdat je roerei hebt (apart houden).
En dit is belangrijk: als de mie klaar is, laat het dan goed afkoelen in koud water en daarna heel goed uit laten lekken.
Neem een wok (ik heb er een van Tefal), doe er een beetje wokolie en oestersaus in, laat goed heet worden, fruit de wortel, de ui, het pepertje en de knoflook en voeg als laatste de prei toe. Doe dan de specerijen er bij en voeg de hamblokjes toe. Zet nu het vuur heel hoog en voeg de droge, koude gekookte mie toe. Roerbak dit op hoog vuur lekker gaar. Op die manier krijg je de echte goreng smaak. Als de gekookte mie te warm en nat is dan wordt het een plakkerige boel (dat is het geheim). Als laatste voeg je de scrambled egg toe en de gesnipperde selderijblaadjes. Even omscheppen en warm laten worden en klaar !

Serveertip

Heerlijk met gegrilde saté en satésaus of met gegrilde kip in zoetzure saus en kroepoek.

Als tip geef ik graag mee: maak van deze bami een XXL portie want dit gerecht leent zich prima om in te vriezen en later op te warmen in de magnetron.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten