Mijn eigen snelle pittige Bami Goreng Speciaal uit de wok

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-06-2012
  • Mijn eigen snelle pittige Bami Goreng Speciaal uit de wok

    Mijn eigen snelle pittige Bami Goreng Speciaal uit de wok

    Mijn eigen snelle pittige Bami Goreng Speciaal uit de wok

  • Mijn eigen snelle pittige Bami Goreng Speciaal uit de wok

    Mijn eigen snelle pittige Bami Goreng Speciaal uit de wok

    Mijn eigen snelle pittige Bami Goreng Speciaal uit de wok

Heerlijke eigengemaakte pittige Bami met de typische Gorengsmaak, maar beter dan die van de Chinees ! Gisteren in een opwelling gemaakt, maar het was zo lekker dat ik het recept graag deel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 verpakking Chinese eiermie (Conimex)
1 chilipeper
1 grote ui (of twee middel)
1 kleine winterwortel
2 stengels prei (kan ook met paksoi, maar was niet in huis)
Klein bosje verse selderij
2 knoflookteentjes
1 el ketjap manis
1 tl kurkuma
2 tl paprikapoeder
2 tl kerriepoeder
1 tl gemberpoeder
3 eieren
2 plakken dik gesneden ham
Wokolie
Zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok,pan

Bereidingswijze

Neem een pan en vul die royaal met water en breng dit aan de kook met een snufje zout. Kook de mie nestjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de chilipeper, de ui, de teentjes knoflook en de blaadjes selderij ragfijn (de selderij even apart houden). Snijd de stengels prei doormidden en snij er dunne halve ringen van. Snij de wortel in de lengte in dunne plakjes, dan julienne en dan versnipperen met het mes tot kleine blokjes. Snijd de plakken ham ook in reepjes en blokjes. Roer ondertussen even de eieren door elkaar tot een gele massa en scramble ze even totdat je roerei hebt (apart houden).
En dit is belangrijk: als de mie klaar is, laat het dan goed afkoelen in koud water en daarna heel goed uit laten lekken.
Neem een wok (ik heb er een van Tefal), doe er een beetje wokolie en oestersaus in, laat goed heet worden, fruit de wortel, de ui, het pepertje en de knoflook en voeg als laatste de prei toe. Doe dan de specerijen er bij en voeg de hamblokjes toe. Zet nu het vuur heel hoog en voeg de droge, koude gekookte mie toe. Roerbak dit op hoog vuur lekker gaar. Op die manier krijg je de echte goreng smaak. Als de gekookte mie te warm en nat is dan wordt het een plakkerige boel (dat is het geheim). Als laatste voeg je de scrambled egg toe en de gesnipperde selderijblaadjes. Even omscheppen en warm laten worden en klaar !

Serveertip

Heerlijk met gegrilde saté en satésaus of met gegrilde kip in zoetzure saus en kroepoek.

Als tip geef ik graag mee: maak van deze bami een XXL portie want dit gerecht leent zich prima om in te vriezen en later op te warmen in de magnetron.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Fellow24 avatar
Fellow24 31-01-2021

Vandaag gemaakt, was groot succes bij de kids. Dank je wel voor dit recept!! Laura

meeuw405 avatar
meeuw405 03-11-2019

En weer gemaakt (doe geen andere meer) HEERLIJK!! Smulgroet Els

lieuwe777 avatar
lieuwe777 16-03-2019

Beetje anders gemaakt: Met varkensvlees en vooraf gemarineerd en mie apart gehouden ivm koolhydraat arm. Heb andere kruiden gebruikt. Salie, basilicum, koriander, peterselie. Geen paprika of Kerry. Ook 4 wortelen gedaan.

meeuw405 avatar
meeuw405 26-01-2019

Meegenomen en maken vanavond!! Smulgroet Els

Farfalla_ avatar
Farfalla_ 12-06-2017

een beetje later gemaakt dan gepland, maar wil even laten weten dat het súperlekker was!

Farfalla_ avatar
Farfalla_ 06-06-2017

dit staat vanavond in de pan op tafel, volgens mij gaan we smullen!! bedankt voor het delen van het recept. Groet Ina

Purrie avatar
Purrie 14-04-2017

Vandaag gemaakt...ooo wat hebben we gesmuld !!! Gemaakt met paksoi ipv prei en ajam pedis erbij gemaakt. Wat was het lekker! Nogmaals heel veel dank voor dit superrecept! Veel groetjes van Buppie

caroca avatar
caroca 24-07-2016

Lekker hoor!

Cecileg avatar
Cecileg 10-02-2014

Hoi Alex, het was heerlijk! Nog een klein beetje over voor morgen tussen de middag. Bedankt voor het recept. Lieve groet Cecile

Fredje2412 avatar
Fredje2412 03-12-2013

Was erg lekker, Dit ga ik zeker vaker maken (en dan weer in combinatie met jouw saté, want die was ook geweldig lekker)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten