Chow Mein met kipfilet, garnalen en veel groenten
- Chinees, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 03-06-2012
Ik at 2 weken geleden in Amsterdam in een restaurant voor het eerst Chow Mein. Ik vond het flauw en wat smakeloos. Ik vroeg de mede eters of Chow Mein zo moest smaken en ja dit smaakt zo maar ze vonden het zelf ook wat flauw. Had ik sojasaus erbij besteld en flink wat witte peper bij gedaan en het smaakte al veel beter. Hier is mijn versie van Chow Mein.
Ingrediënten 8 personen
500 g gaar koud gespoelde en uitgelekte Chinese eier mie400 g kipfilet, in dunne plakjes gesneden
200 g middelgroot garnalen
VOOR VLEESMARINADE:
1 e lichte Chinese sojasaus
1 e droge sherry
1/2 e sesamolie
1 t zout
1/2 t witte peper
1. Verdeel marinade over 2 kommetjes. (3/4 voor kip en 1/4 voor garnalen)
2. Doen garnalen en kipfilet in aparte kommetjes.
3. Laat voor 15-30 marineren.
VOOR CHOW MEIN:
2 uienh, in dunne halve ringen gesneden
3 teentjes knoflook, fijn
2 cm verse gember, geraspt of heel fijn gesneden
3 rode pepers, fijn
200 g peultjes, in diamant vormpjes gesneden
200 g pak soi in dunne reepjes gesneden
200 g wortel in reepjes gesneden
100 g gaar maïskorrels uit blik
100 g taugé
3-4 bosuitjes in dunne plakken
VERDER:
pindaolie voor het bakken van vlees en groente
1 e sherry
1 e lichte Chinese sojasaus
1 e donker Chinese sojasaus (of Chinese sojasaus met champignon geur, bij toko`s te koop)
1/2 e sesamolie
1 e oestersaus
1/4 t vijfkruidenpoeder
klein mespunt ve-tsin (kan ook weggelaten worden als je allergisch ervoor bent)
zout
witte peper
Bereidingswijze
1. Roerbak kip in olie tot gaar en haal uit wok.
2. Bak garnalen gaar en voeg bij kip.
3. Doen weer wat olie in wok en roerbak de ui, knoflook, gember en rode peper tot zacht.
4. Voeg de peultjes, pak soi en wortel erbij en bak tot gaar, maar nog wel knapperig.
5. Voeg de maïskorrels en taugé erbij en bak even mee.
6. Voeg nu smaakmakers erbij en roerbak tot alles goed vermeng zijn.
7. Voeg kip en garnalen weer erbij en roerbak tot warm.
8. Voeg nu de eier mie erbij en bak tot geheel goed warm is.
9. Roer op laatst moment de bosuitjes ringetjes erdoor en serveer in diepe kommen.
Bron
http://www.smulweb.nl/artikelen/173312/Koken-met-qin-uit-li-tang-china
Serveertip
Op de foto is voor 4 personen afgebeeld.
Er zou ook eventueel reepjes gekookte ham reepjes bij kunnen.
Kroepoek en een sla blaadje is lekker erbij als garnituur.
Laatste reacties
Astublieft http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/tarwe-noodles/
Voor chow mein moet je geen eier noodles gebruiken maar dunne "gestoomde" tarwe noodles. Verkrijgbaarbij de toko, ook in gedroogde variant verkrijgbaar. Dan krijg je een wat zachtere meer soepele noodle die typisch is voor de chow mein zoals in china. Gestoomde noodle is echt essentieel.
Wat een geweldig recept Deon !!! Groetjes Willeke.
Lijkt me een heerlijk recept met inderdaad een hoop extra smaak. Ik heb ooit chow mein gehad als een hele natte maaltijd en dat was ook super, dus ga dit recept maken en dan alles wat nat is een beetje overdrijven. Dank je, Roger
Hoi Deon, wat lijkt mij dit een heerlijk recept, ik heb nog nooit Chow Mein gemaakt maar dit ga ik zeker eens proberen. [br] Groetjes, Louise
Hoi Deon, jammer dat het flauw smaakte in het restaurant, ik heb dit vaak gegeten toen ik in Indonesie was en het was daar echt heel smakelijk. Zo lekker heb ik het zelf nooit echt gekregen. Ik ga jouw recept snel proberen!
Sjezus Deon wat lekker Man! Ik krijg spontaan trek van dit gerecht (nog nooit eerder gemaakt). Leuk om mee te experimenteren en ja inderdaad Oestersaus ! Bedankt, Gr. Alex.
klopt ook wel oestersaus, vijfkruiden en ve-tsin doe ik als laatste en maak het verder op smaak met zout en peper indien nodig. Bedankt voor jou reactie en meer duidelijkheid.
Hoi Deon, probeer eens wat oestersuas als laatste erbij te doen. Krijg je meteen een veel vollere smaak. Groet, Marieke