1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Iraanse keuken
  5. Mirza Ghasemi

Mirza Ghasemi

Door: Bahmanpoor

  • Iraans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-05-2012

Ingrediënten 4 personen


3 Grote Aubergine`s
1 Hele Knoflook
1 Blik Tomatenblokjes
1 Blikje Tomatenpuree
4 Eieren
1 TL Peper/Chilipoeder
1 ET Zout
Olie/olijfolie


Mirza Ghasemi

Een heerlijk Perzisch voorgerecht

Een heerlijk Perzisch voorgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven op 300 graden Celsius (elektrische). Doe de aubergine`s ±30 min in de oven, zodat de schil hard word en de binnenkant zacht.

Snijd de knoflook fijn of in reepjes/blokjes.

Voeg het blikje tomatenblokjes en de tomatenpuree samen in een bakje en roer het tot een geheel.

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in vier stukjes over de lengte en haal het velletje eraf met een lepel. De velletjes zijn niet meer van toepassing. Doe de aubergine in een een vergiet en laat dit uitdruppelen.

Bak de knoflook met ±100ml olie (net niet goudachtig) Voeg vervolgens de tomaten toe en laat dit een aantal minuten sudderen totdat al het vocht er uit is.

Voeg vervolgens de aubergine toe in de tomatenpuree en roer dit goed tot een geheel, voeg de peper en zout toe. Laat dit ±3 min sudderen totdat de olie naar boven komt.
Voeg vervolgens de eieren toe en roer goed tot een geheel. Laat dit vervolgens een aantal minuten garen en klaar is je heerlijke Perzische Mirza Ghasemi.

Serveertip

De Mirza Ghasemi is heerlijk met een broodje en versgemalen peper of met rijst.

Bron

Traditie



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Bahmanpoor
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top