1. Home
  2. Recepten
  3. Chocoladetruffels

Chocoladetruffels

Door: Nadiaatje1989

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 30-05-2012

Ingrediënten


100 gram pure chocolade;
4 eetlepels cacaopoeder;
50 gram poedersuiker;
50 gram roomboter;
1 groot ei;
2 eetlepels melk.


Verder heb je nodig


1 Grote Kookpan
1 Bord
Koelkast

Chocoladetruffels
Chocoladetruffels

Is lekker bij de koffie of thee.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak de chocolade in stukjes.
Doe de stukjes chocolade, de suiker, de roomboter en de melk in een pan "au bain marie" (een schaal of pan boven een grotere pan kokend water) en laat het geheel al roerend smelten tot je een gladde massa krijgt.
Haal de pan van het gas.
Breek het ei en scheid het eigeel van het eiwit.
Roer het eigeel snel door de chocolademassa.
Laat de chocoladecrème lauw worden en zet ze tenminste 1 uur in de koelkast zodat ze helemaal afkoelt en hard wordt.

Maak dan de truffels:
Doe het cacaopoeder op een bordje.
Rol kleine balletjes van het chocolademengsel en rol ze door het cacaopoeder.
Zet de truffels weer 1 uur in de koelkast.
Je kunt ook een smaakje toevoegen aan het chocolademengsel....

Bron

Chocoladetruffels



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Nadiaatje1989
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top