1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Chocolade/hazelnoottruffels

Chocolade/hazelnoottruffels

  • Marokkaans, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-05-2012

Ingrediënten


75 gram zachte roomboter;
75 gram poedersuiker;
1/2 dessertlepel vanille-essence;
200 gram pure chocolade;
75 gram grofgehakte hazelnoten;
een handjevol gemalen hazelnoten.


Verder heb je nodig


1 Kom
1 Pan
1 Lepel
papieren vormpjes


Chocolade/hazelnoottruffels
Chocolade/hazelnoottruffels
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roer in een kom de roomboter romig samen met de poedersuiker en de vanille-
essence.
Smelt de chocolade in een kom boven een pan kokend water of in de magnetron.
Roer er beetje bij beetje de botercrème en de gemalen hazelnoten doorheen.
Laat afkoelen op een koele plek.

Maak kleine balletjes ter grootte van een walnoot en rol ze door de grofgehakte
hazelnoten.
Plaats ze in mooie papieren vormpjes.

Serveertip

Is lekker bij de koffie en thee.

Bron

Marokkaanse keuken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Nadiaatje1989


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Nadiaatje1989
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top