Stifado

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Stifado

    Stifado

    Stifado

Heerlijke griekse stoofschotel die gemakkelijk te bereiden is.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg mager rundvlees (stoofvlees)
1 kg uien
1 kop olijfolie
500 gr rode tomaten gepureerd
1 runderbouillon tabletten
1 glas rode wijn
3 laurierblaadjes
1/2 kop peterselie fijngesneden
zout en peper



Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Stoofpan.

Voorbereiding

Snijd het rundvlees in vierkante blokjes van ongeveer 3 cm. Halveer de uien en snijd ze met de nerf mee in plakjes

Bereidingswijze

Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees op een hoog vuur rondom bruin, voeg daarna de uien toe. Nog eventjes bakken en doe dan de pommodore, de runderbouillonblokje, de laurierblaadjeserbij. Laat dit ongeveer 2 uur stoven tot het vlees lekker mals is. Doe dan de wijn erbij en de peterselie en laat nog vijf minuutjes zachtjes koken. Tot slot op smaak maken en met zout en peper.

Bron

Restaurant.

Serveertip

Lekker met frietjes of gefrituurde aardappelbolletjes, feta en stokbrood met zelfgemaakte tzatziki.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Englishiouzz avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten