Vegetarische Bloemkool Curry

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-05-2012
  • Vegetarische Bloemkool Curry

    Vegetarische Bloemkool Curry

    Vegetarische Bloemkool Curry

Heerlijke gezonde bloemkoolcurry! m`n vriend schept altijd nog een bordje op..

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool
1 zak spinazie
2 tomaten
2 aardappelen
2 teentjes knoflook
1 ui
1 bekertje creme fraiche of mascarpone
kerrie massala
peper en zout
olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een kookpan, vergiet, snijplank, grote pan of wok.

Voorbereiding

snijd de bloemkool in roosjes en de aardappel in blokjes. snijd alle andere groenten klein.

Bereidingswijze

kook de bloemkool en de aardappelen tot deze zacht zijn.

verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de ui, knoflook en tomaat.
voeg even later de spinazie toe en laat dit slinken.

doe in een stelpannetje de creme fraiche en verhit dit langzaam, voeg flink wat kerrie massala toe, tot dit een gelige romige saus wordt. voeg nog wat peper en zout en toe, en voor wat extra pit wat sambal of rode peper.

voeg de uitgelekte bloemkool en aardappel toe aan het gerecht en roer dit alles om, voeg als laatste de saus toe en schep alles even door elkaar zodat alles lekker in de saus ligt.

garneer evt. met wat verse koriander.

Serveertip

inprincipe is dit gerecht al behoorlijk voedzaam en zit er voldoende in.

wil je het graag met rijst eten, laat dan de aardappel weg.

ook heel lekker in dit gerecht is broccoli, wortel, champignons, doperwtjes of tuinboontjes.

je zou er eventueel wat naan bij kunnen serveren.

voor een plantaardige versie kun je de room door kokosmelk vervangen!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

BillyVegaZoet avatar
BillyVegaZoet 27-08-2013

aan Mvrijhof± Oh dat spijt me dan! ik haal mn kruiden altijd bij een vrouwtje op de markt en die had op mijn zakje kerrie massala geschreven, ging ervan uit dat dat wel zou kloppen, maar je kunt elke soort kerrie gebruiken. curry zal vast en zeker ook lekker zijn erbij. Aan sintia: ja dat heb ik ook ontdekt, ik maak hem nu zelf ook vaak met kokosmelk. wortel klinkt ook erg lekker ja.

Mvrijhof avatar
Mvrijhof 05-06-2013

Net dit heerlijke recept gegeten. Zeker een aanrader! Ik heb de aardappelen vervangen met rijst, vind ik er beter bij passen. Wel fijn om even te vermelden; Ik heb me rot gezocht naar kerry malassa, maar dat bestaat niet. Denk dat er curry malasa moest staan, want dat moest door de creme fraiche heen.

sintia avatar
sintia 26-05-2013

Mmmm, Billy, je gerecht heeft me geïnspireerd door kokosmelk te gebruiken en wortel ipv spinazie en room. De sambal laat ik sowieso weg om maagproblemen te vermijden bij tafelgenoten. Bedankt! Sintia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten