Indiase visschotel (eenpansgerecht)

  • Indiaas,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-05-2012
  • Indiase visschotel (eenpansgerecht)

    Indiase visschotel (eenpansgerecht)

    Indiase visschotel (eenpansgerecht)

Vreselijk lekkere visdish en heel gezond: 270 kCal | 1135 kJ

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram kabeljauwfilet (in blokjes of repen)
150 gram gepelde tijgergarnalen
8 krabsticks (gehalveerd in de lengte)
2 citroenen (1 uitgeperst, 1 in partjes)
2 theelepels chilipoeder
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 eetlepel maïzena of bloem
250 gram bloemkool (roosjes)
150 gram snijbonen of sperziebonen (ruitjes/ gehalveerd)
4 eetlepels olie
8 sjalotjes (in vieren/ gehalveerd)
150 gram prei (ringen)
½ eetlepel geraspte gemberwortel
1 rode peper (zonder zaadjes, in ringetjes)
2 eetlepels verse koriander (gehakt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Bereidingswijze

Leg de vissoorten in een kom en besprenkel deze met citroensap. Meng 1 theelepel chilipoeder, ketoembar, 1 theelepel zout, djinten en maïzena of bloem en schud dit door het vismengsel. Kook de bloemkool en bonen 3 minuten in ruim kokend water. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de sjalotjes lichtbruin. Voeg de bloemkool, bonen, prei, gemberwortel, groene peper, 1 theelepel chilipoeder en 1 theelepel zout toe en roerbak 5 minuten. Houd dit even warm. Verhit 2 eetlepels olie in dezelfde wok of hapjespan en roerbak hierin het vismengsel in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Schep de vis in het midden van een grote warme schaal. Leg de groenten eromheen en bestrooi het gerecht met gehakte koriander.

Bron

Visbureau

Serveertip

Lekker met turks brood en een glas shiraz wijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten