Avocadosalade met hollandse garnalen en mango
- Nederlands, Salade
- 0-10 min.
- Geplaatst op 29-05-2012
verrassend lekkere salade met een diversiteit aan smaken, zoet, zuur, bitter en zilt.
Ingrediënten 4 personen
1 zak rucola slamelange (150 g)1 bekertje crème fraîche (125 ml)
4 el citroensap
1 mango +
2 eetrijpe avocado`s
1 bakje Hollandse garnalen (100 g)
Benodigdheden
snijplank, schaalBereidingswijze
Doe de sla in een grote schaal. Meng voor de dressing de crème fraîche met 3 el citroensap. Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de avocado`s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Besprenkel de avocado met 1 el citroensap. Schep met de mango door de sla. Verdeel de dressing over de salade en garneer met de garnalen. Serveer direct.
Bron
AH 06/12
Serveertip
Lekker met stokbrood
Laatste reacties
Heerlijk. Zoals wij het noemen: een blijvertje. Gegeten met perzik i.p.v mango en 250 gr. garnalen. Voor 2 personen zo een fantastische maaltijdsalade.