1. Home
  2. Recepten
  3. Asperges in folie

Asperges in folie

Door: alidada

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-05-2012

Ingrediënten 4 personen


  • 2 kilo witte asperges
  • 150 g ongezouten roomboter
  • Zout
  • 1 el suiker
  • Verse bieslook fijngesneden


  • Verder heb je nodig


    Oven, Aluminiumfolie + Extra aluminiumfolie

    asperges in de folie

    overheerlijk !!! Foto van Hedy1962

    overheerlijk !!! Foto van Hedy1962
    Asperges in folie

    Asperges in folie

    Asperges in folie
    Asperges in folie

    Op folie, boter er op, suiker en zout eroverheen strooien, dichtvouwen en de oven in.

    Op folie, boter er op, suiker en zout eroverheen strooien, dichtvouwen en de oven in.

    Recept en tekst uit het boek `Zonde en Berouw` van Marion Pauw en Tom Kellerhuis.
    Meestal garen we asperges in ruim water, maar, zoals bij elke groenten, geven ook asperges hun vitaminen en smaak al snel af aan het kookvocht. Gelukkig kun je daar leuke dingen mee doen, een heerlijke soep maken bijvoorbeeld. Maar je kunt asperges ook, zoals in dit recept, garen in hun eigen vocht, waarbij de pure smaak en de vitaminen optimaal behouden blijven. En het ziet er ook mooi uit, zo in folie.

    Mijn ervaring met dit recept. In één woord, Heerlijk!
    Het staat in dit boek bij de voorgerechten maar 7 à 8 asperges per persoon voor een voorgerecht vond ik behoorlijk veel. Wij hebben het gegeten als bijgerecht en ik heb 8 asperges p.p. genomen.
    De hoeveelheid ingrediënten die hieronder vermeld staan zijn zoals ze in het boek vermeld staan. Ik heb dus in totaal 16 asperges genomen.

    Deel dit recept

    Ontdek meer:

    Voorbereiding

    • Verwarm de oven voor op 220°C
    • Scheur 8 vellen aluminiumfolie af, van ongeveer 20 x20 cm
    • Leg vier keer twee vellen op elkaar
    • Schil de asperges goed, snij houterige kontjes eraf, en zorg ervoor dat de asperges gelijk van dikte en lengte zijn.
    • Leg op elk van de dubbele vellen 7 of 8 asperges
    • Verdeel daarover een deel van de boter, het zout en de suiker, en vouw de pakketjes goed dicht.

    Bereidingswijze

    • Leg ze zo`n 25 minuten in de voorverwarmde oven en controleer na 20 minuten of ze gaar zijn.
    • Ze moeten zacht aanvoelen.
    • Maak dan à la minuut een beurre noisette:
    • Doe de rest van de boter in een steelpan.
    • Verwarm de boter tot deze niet meer bruist en laat lichtbruin kleuren.
    • Zodra de boter begint te kleuren en nootachtig gaat ruiken, het vuur uitzetten.
    • Pas op dat de boter niet verbrandt en zwart wordt, want ook als het vuur uit is, gaart de boter nog even door!
    • Zwarte boter is bitter en niet lekker.
    • Haal de asperges uit de oven, vouw de pakketjes halfopen en giet wat van de beurre noisette over de asperges.
    • Garneer met fijngesneden bieslook.

    Serveertip

    Tip (uit het boek)
    Schil asperges altijd twee keer rondom, en gelijkmatig, zo voorkom je dat houterige stukken blijven zitten. Ook blijven de asperges dan mooi rond.

    Bron

    Boek Zonde en Berouw



    Reacties (19)

    Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


    Over de plaatser
    Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
    Leuk kookboek om te volgen
    ?
    Meest bekeken
    Kooktip!
    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Scroll voor meer recepten
    Top