Italiaanse kipfilet uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-05-2012
  • Italiaanse kipfilet uit de oven

    Italiaanse kipfilet uit de oven

    Italiaanse kipfilet uit de oven

  • Italiaanse kipfilet uit de oven

    Italiaanse kipfilet uit de oven

    Italiaanse kipfilet uit de oven

  • Italiaanse kipfilet uit de oven

    Italiaanse kipfilet uit de oven

    Italiaanse kipfilet uit de oven

  • Italiaanse kipfilet uit de oven

    Italiaanse kipfilet uit de oven

    Italiaanse kipfilet uit de oven

  • Italiaanse kipfilet uit de oven

    Italiaanse kipfilet uit de oven

    Italiaanse kipfilet uit de oven

  • Italiaanse kipfilet uit de oven

    Italiaanse kipfilet uit de oven

    Italiaanse kipfilet uit de oven

  • Italiaanse kipfilet uit de oven

    Italiaanse kipfilet uit de oven

    Italiaanse kipfilet uit de oven

Naar een recept van Donna Hay. Ik heb het bewerkt naar eigen idee door meer groenten toe te voegen. Het is een gemakkelijk te maken recept maar het moet wel in twee gedeelten, Eerst de groenten (tomaten, paprika, knoflook en kruiden) in de oven en na 25 minuten voeg je de kipfilets toe voor ± 15-20 minuten. Ik heb 3 verschillende kleuren paprika gebruikt. De overgebleven paprika in reepjes gesneden en ingevroren voor een stoofschotel.
Het recept is voor 2 personen maar je kunt het vermeerderen zoveel als je wilt (hangt van de hoeveelheid ovenschalen af die in je oven kunnen). Ik heb dit al meerdere keren gemaakt soms met hele kipfilets en soms met stukjes kipfilets, dat is uiteraard eerder gaar.
Een ongecompliceerd maar zeer smakelijk recept. Je zou er nog allerlei andere groenten aan toe kunnen voegen, ik heb het simpel gehouden. Van beide recepten staan er foto`s bij.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • ½ Groene, ½ rode, ½ gele paprika (of wat je maar wilt)
  • 120 gram pancetta of eventueel mager ontbijtspek (één plak)
  • 8 tenen knoflook ( of een paar bolletjes `baby` knoflook – zie foto)
  • 1 el olijfolie
  • 2 kipfilets van ± 200 gr per stuk (of ± 400 kipfilet in grove stukken)
  • ± 65 gram zwarte olijven (als je geen olijven lust laat je ze weg)
  • Grof gemalen zwarte peper
  • Eventueel zout maar gebruik je de olijven houdt er rekening mee dat die zout zijn.
  • ± 2 flinke eetlepels verse oregano (plantje bij supermarkt gekocht)
  • Handje verse basilicumblaadjes. (plantje supermarkt)
  • Wat versgeraspte Parmezaanse kaas om bij of over het gerecht te serveren
  • Lekker met de `peperachtige` rucola sla om erbij te serveren.
  • Eventueel met gebakken krielaardappeltjes maar niet noodzakelijk.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Snijd de Cherry tomaatjes door de helft.
  • Snijd de paprika in smalle reepjes (of blokjes net wat je wilt).
  • Snijd het spek in reepjes.
  • Pluk de oreganoblaadjes van het plantje.
  • Verwijder schil van knoflook (gebruik je de knoflookbolletjes hoeft dat niet).
  • Doe de tomaatjes, paprika, spek, knoflook, oregano in een ovenschaal en sprenkel de olijfolie eroverheen.
  • Zet in de oven en bak voor 25 minuten.

Bereidingswijze

  • Na 25 minuten, haal de schaal uit de oven en leg de kipfilets ertussen (even schuiven zodat de filets op de bodem komen te liggen)
  • Strooi de olijven ertussen.
  • Bak voor ± 15- 20 minuten (afhankelijk van de dikte van je filets) – mijn filets waren goed na 15 minuten-
  • En uiteraard zijn stukjes kipfilets nog sneller gaar.
  • Om te voelen of ze goed zijn druk met je vinger op de filets, als ze niet meegeven zijn ze gaar.
  • Verdeel over twee borden en strooi er de basilicumblaadjes overheen.
  • Rasp de kaas en strooi eroverheen of ernaast (bij 1e gerecht een foto vergeten te nemen van bord met kaas)
  • En serveer met een eenvoudige rucola salade
  • Rucola sla heel eenvoudige; van wat (extra Virgin) olijfolie, wat balsamico-azijn.
  • (verhouding 1 el azijn, 3 el olie) en wat vers gemalen zwarte peper, zout een dressing maken. Een paar gehalveerde tomaatjes (of plakjes van een grotere tomaat) sprenkel dressing over sla plus tomaten en strooi er wat versgeraspte Parmezaanse kaas over.

Bron

Donna Hay, aangepast naar eigen idee

Serveertip

Ik had er de 2e keer nog kleine gebakken krieltjes bij, niet echt noodzakelijk, ligt aan je eetlust.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 18-05-2017

Heb ik van je meegenomen Louise, dank je wel.

anne53roos avatar
anne53roos 28-03-2013

Ik heb het vandaag pas gegeten en vond het een heerlijk, licht gerecht!!

Ellen500 avatar
Ellen500 21-10-2012

Het was heerlijk! Ik heb wel wat minder kipfilet (250gr.) en ontbijtspek (85 gr.) genomen, dat was ruim voldoende voor 2 personen. Ook heb ik de verse kruiden oregano en basilicum vervangen door hele gedroogde kruiden. Dit drukt de kosten enigszins en het maakt voor de smaak niet uit. Ik ga dit zeker vaker klaar maken. Dankjewel Louise voor dit recept!

estherbakermans avatar
estherbakermans 16-10-2012

hallo louise dank je voor de tip dat ik het recept niet opgeslagen had heb het nu dus nog gedaan ik hou wel van oven bereidingen net zoals je zegt gezond en tijd voor anderen dingen te maken groetjes esther

alidada avatar
alidada 15-10-2012

Wokken? Tja, zoals ik al schreef in dit recept het is een recept van Donna Hay, ik heb het wat aangepast door meer groenten toe te voegen. Natuurlijk kan je dit heel makkelijk wokken, lijkt mij een prima idee maar… dan zou het niet de naam `Italiaanse kipfilet uit de oven` hebben. Ik vond dit een fijn en gezond recept van Donna en terwijl het in de oven staat kun je idd bvb je aardappeltjes bakken of rijst of pasta koken, vele mogelijkheden dus en daarom vond ik dit zo`n leuk recept.

alidada avatar
alidada 15-10-2012

Ik ben blij dat jij het geen slecht recept vindt Alex, ha ha.. slechte recepten plaats ik namelijk niet, wel recepten die ik lekker vindt maar heel fijn om te lezen dat je het heerlijk vindt. [br] Groetjes, Louise

Fressnapf avatar
Fressnapf 15-10-2012

Dit is absoluut géén slecht recept! Ik had het al eind mei bewaard en later geprobeerd, HEERLIJK !

kooktgraag avatar
kooktgraag 15-10-2012

Het lijkt mij ook meer een recept voor in de wok, want dan kun je eerst de kipfiletstukjes wokken en daarna de groenten erbij doen...Hoewel als het in de oven staat, kun je intussen de aardappeltjes bakken Bedankt voor dit recept.

estherbakermans avatar
estherbakermans 15-10-2012

hallo louise ziet er lekker uit ga het zeker maken groetjes esther

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 17-09-2012

Louise, Mijn nichtje in Canada heeft een paar kookboeken van Donna Hay en de laatste keer dat ik daar was heb ik een paar recepten overgeschreven maar DEZE heb ik nog niet en omdat het zo lekker uitziet ga ik het meenemen om een dezer dagen te maken. Ik laat je wel iets weten. Bedankt alvast, groetjes, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten