Lekkere BBQ aardappelsalade
- Nederlands, Salade
- 20-30 min.
Gisteren BBQ gemaakt met deze salade .Iedereen was er zo enthousiast over dat ik het jullie niet wilt onthouden . Ik was vergeten foto`s te maken maar die komen er nog wel, bij de volgende BBQ.
Ingrediënten 4 recipe.people
800 gr vastkokende aardappelen125 ml crème fraiche
3 el Zaanse mayonaise
3 augurkensticks
1 oranje paprika
3 eieren
1 tomaat
1potje Mexicaanse groeten mix (bonduelle)
2 el van het augurkenvocht
Peper Zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 520,03 kcal |
Koolhydraten | 53,24 g |
Eiwitten | 15,12 g |
Vetten | 24,90 g |
Voorbereiding
Schil de aardappelen en snij deze in kleine blokjes kook deze 10 min in ruim water met zout .
Kook hier ook gelijk de eieren bij in dezelfde pan .Haal deze er na 6 min uit met een lepel.
Giet de aardappels af doe het hierna in een schaal en laat afkoelen (het gaart nog even door op deze manier) in de koelkast .Het moet voor verdere verwerking wel koud zijn .
Bereidingswijze
Snij de augurk paprika en tomaat in kleine blokjes ,pel de eieren en snij dit in vieren en in kleine blokjes.
Als de aardappels afgekoeld zijn voeg dan alle bovengenoemde ingrediënten toe met de mexicaanse mix en peper en zout naar smaak. Doe hier de mayonaise en de crème fraiche en het augurkenvocht bij .Roer dit voorzichtig door elkaar en laat dit even intrekken in de koelkast tot serveren.
Zodat alle smaken lekker met elkaar vermengd zijn
Serveertip
Lekker Voor bij de BBQ