Aspergesoep met kervel

  • Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-05-2012
  • Aspergesoep met kervel

    Aspergesoep met kervel

    Aspergesoep met kervel

Deel dit recept

Ingrediënten
40 gr. boter
40 gr. bloem
1 grote pot asperges
bouilon tablet
1 pakje kervel (in het koelvak v/d supermarkt)
flinke scheut koffirmelk of kookroom
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

de kervel fijn hakken.
de asperges in stukjes snijden.

Bereidingswijze

Het aspergenat aanvullen tot ruim 1 liter water, aan de kook brengen en op smaak brengen met de bouillontablet.
maak van de boter en bloem een lichte roux, en verdun die met het aspergebouillon- nat.
Is de soep nog wat dik, nog wat water bijdoen tot de gewenste dikte is bereikt.
eventueel nog wat bouillonpoeder erbij om `m op smaak te maken.
De stukjes asperges en de fijngehakte kervel erbij doen, en ± 5 min. laten trekken.
Een flinke scheut koffiemelk of kookroom erbij doen.
eventueel nog op smaak brengen met zout, peper, nootmuskaat.

Bron

beetje van mij en een beetje van Baedeker voor de vrouw

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten