1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tomatensoep
  6. Tomatensoep met kruidenricottarepen

Tomatensoep met kruidenricottarepen

Door: margo10

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-05-2012

Ingrediënten 12 personen


1 bakje ricotta (kaas, 250 g)
50 g pijnboompitten, geroosterd
1 zakje basilicum (15 g), fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 ciabatta`s (brood)
500 g half-om-halfgehakt
1 ei, losgeklopt
2 eetlepels olijfolie
1 courgette, in kleine blokjes
1 rode paprika, in blokjes
1 venkelknol, in smalle partjes
4 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
4 runderbouillontabletten
1 zak rucola (sla, 75 g)
50 g pittige kaas (bijv. grana padano), grofgeraspt


Tomatensoep met kruidenricottarepen
Tomatensoep met kruidenricottarepen

Lekkere maaltijdsoep

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de ricotta met de pijnboompitten, het basilicum, 1 teen knoflook en zout en peper. Snijd de ciabatta`s overdwars. Verdeel de kruidenricotta over de onderste helften, dek af met de bovenste helften en druk goed aan. Verpak ze strak in folie. Meng het gehakt met 1 teen knoflook, het ei en zout en peper. Draai er balletjes van. Verhit de olie in een soeppan. Bak de courgette, paprika en venkel 5 minuten. Voeg de tomaten- en bouillonblokjes en 2 liter warm water toe. Breng aan de kook, voeg de balletjes toe en laat op laag vuur nog 15 minuten zachtjes koken. Snijd de ciabatta`s in repen. Schep de soep in kommen of borden en garneer met de rucola en kaas. Serveer met de kruidenricottarepen.

Bron

Allerhande 7 2007



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van margo10
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top