aardbeien tiramisu

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-05-2012
  • aardbeien tiramisu

    Aardbeien tiramisu

    Aardbeien tiramisu

Heerlijk fris voor een warme dag als afsluiting van de maaltijd in de tuin

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram aardbeien
100 gram poedersuiker (+4 eetl)
250 ml slagroom
1 vanillestokje (of 1 zakje)
250 gram mascarpone
300 ml zoete witte wijn
1 pak lange vingers
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 827,94 kcal
Koolhydraten 72,62 g
Eiwitten 8,82 g
Vetten 49,48 g
Benodigdheden
(staaf)mixer

Voorbereiding

1.Pureer met de staafmixer de helft van de aardbeien met 2 el suiker.
3.Klop de slagroom stijf.
4. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mesje het merg eruit.
2.Halveer de andere aardbeien en bestrooi met 2 el suiker.

Bereidingswijze

1.Roer de mascarpone los met 2 eetl. wijn, het merg en 100 g suiker.
2.Spatel de slagroom erdoor. 3. Verdeel de helft van de lange vingers over de schaal. 4.Besprenkel met 150 ml wijn en verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. 5.Schep de aardbeienpuree erop,
6.dek af met de overige lange vingers en besprenkel met de rest van de wijn.
7.Verdeel de rest van het mascarpone­mengsel en de aardbeien
8.Dek het af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Bron

gekregen van iemand

Serveertip

lekker met een glaasje mavrodaphne(griekse dessert likeur)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten