Mixed traditionele shaslick sticks van de BBQ
- 20-30 min.
Dit is een lekker en leuk "doe-het-zelf" recept en kan iedereen (zelfs de kinderen) maken. Ook leuk om in de vakantie te doen. Met ui, paprika en courgette.
Ingrediënten 8 personen
500 gr varkenshaas of hamlappen500 gr kipfilet
2 teentjes knoflook
2 tl cayennepeper
2 tl extra milde paprikapoeder
1 t paprikapoeder, zoet
5 el olijfolie
Snufje zwarte peper uit de molen
Snufje zeezout fijn
4 rode uitjes (middel)
1 rode paprika
1 gele paprika
1 kleine courgette
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 234,32 kcal |
Koolhydraten | 6,50 g |
Eiwitten | 29,99 g |
Vetten | 9,34 g |
Benodigdheden
Sateprikkers, afdekfolie, RVS schaaltjes
Voorbereiding
Houd rekening met de marineertijd. Minimaal 2 uur, liefst een nachtje.
Bereidingswijze
Neem het vlees uit de verpakking en snij het in flinke dobbelstenen (2x2 cm). Leg de blokjes kip en het varkensvlees apart. Neem een schaaltje van RVS en doe daar de ingrediënten in voor de marinade. Was de paprika`s en de courgette en snij daar leuke stukjes van ter grootte van het vlees en snij de uitjes ook in partjes. Doe de helft van de marinade bij de kip en de andere helft bij het varkensvlees. Laat een nachtje afgedekt staan in de koelkast. Neem dan de lange saté prikkers (even in water weken want anders kunnen ze verbranden) en doe er om en om een stukje vlees, blokje paprika, stukje van het andere vlees, courgetterondje en een stukje ui op. Doe dit totdat de spiesjes vol zijn en alles op is. Leg ze tenslotte op de hete BBQ , bestrijk ze met het restant van de marinade en rooster ze al omdraaiend lekker bruin.
Eet smakelijk !
Serveertip
Sausjes, stokbrood, salade