1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Spinazie
  5. Ovenschotel romige spinazie met champignons

Ovenschotel romige spinazie met champignons

  • Duits, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-05-2012

Ingrediënten 4 personen


450 gram diepvries gesneden bladspinazie of meer naar smaak
20 gram boter
1 sjalotje
1 afgestreken eetlepel bloem
peper, zout, nootmuskaat
750 gram stevige aardappelen
250 gram champignons
1 eetlepel olie
125 ml slagroom
2 eieren
75 gram geraspte belegen kaas


Verder heb je nodig


Grote lage ovenschaal
koekenpan
pan

Ovenschotel spinazie met champignons

Heerlijk en simpel!

Heerlijk en simpel!
Ovenschotel spinazie met champignons

De voorbereiding!

De voorbereiding!
Ovenschotel romige spinazie met champignons
Ovenschotel romige spinazie met champignons

Lekkere spinaziegratin. De gratin zelf is zonder vlees. Wij hebben er deze keer mijn Kipfilet-met-kruidenroomkaas-en-rauwe-ham bij gegeten. Dit is ook echt een recept voor kinderen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spinazie:
Spinazie ontdooien.
Sjalotje pellen en snipperen.
Boter smelten in een pan. Sjalotje heel even bakken. Bloem erover strooien en even meebakken. Dan de uitgelekte spinazie erop en alles goed door elkaar roeren. Op smaak maken met peper en zout.
Aardappelen:
Kook de aardappelen (liefs in de schil. Pel de aardappelen en snij deze in plakjes. (Als je voorgekookte aardappelschijfjes gebruikt ook deze even een paar minuten koken anders worden ze niet goed gaar!).
Champignons:
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
Olie verhitten in koekenpan en hierin de champignons lekker bruin bakken. Op smaak maken met peper en zout.



Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Tegen de buitenste rand van de ovenschaal de aardappelplakjes leggen. Daarna een rand gebakken champignons. In het midden de spinazie.

Klop de eieren los met de slagroom en de geraspte kaas. Giet dit over de spinazieschotel.
In het midden van de voorverwarmde oven plm. 25 - 30 minuten bakken tot alles goudbruin ziet. (zie foto)


Serveertip

Lekker met een balletje gehakt of zoals wij hebben gegeten
Kipfilet-met-kruidenroomkaas-en-rauwe-ham

Bron

Aangepast recept uit het blad Essen & Trinken 2002



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top