1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Worstschotel met rucolapesto

Worstschotel met rucolapesto

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-05-2012

Ingrediënten 6 personen


600g kleine aardappels,2 tenen knoflook geperst,60ml extra vierge olijfolie, 2½el rozemarijn gehakt,12 kleine gekruide worstjes,350g troskerstomaten.Peper en zout

Rucolapesto.
120g.rucola,3tenen knoflook,100gr.geraspte Parmezaanse kaas,125ml extra vierge olijfolie en 15g geroosterde pijnboompitten.


Verder heb je nodig


Grote ovenschaal


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190°C.

Bereidingswijze

Doe de aardappels,knoflook,olijfolie,rozemarijn,zout en peper in een grote ovenschaal,schep door elkaar en bak 20 min.Hak intussen voor de pesto de rucola en knoflook grof in een keukenmachine of met staafmixer.Voeg Parmezaanse,olie en de pijnboompitten toe en maak een gladde pasta.Neem de schaal uit de oven. Prik de worstjes in,doe ze in de ovenschaal en schep ze door de olie. Zet terug en bak 20 min, Voeg de tomaten toe,bestrooi met peper en zout en zet nog 5 min in de oven tot ze iets zachter worden.Serveer met de pesto,groene salade en knapperig brood

Bron

Delicious



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaltertje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaltertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top