1. Home
  2. Recepten
  3. Argentijnse keuken
  4. Argentijnse steak met paprikasalsa

Argentijnse steak met paprikasalsa

  • Argentijns,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-05-2012

Ingrediënten 4 personen


2 paprika`s
1 tomaat
1 lente-ui
2 takjes koriander
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels limoensap
zout
versgemalen peper
4 flinke rundersteaks (of t-bone), op kamertemperatuur
25 gram boter


Verder heb je nodig


BBQ (of grill), diepvrieszak voor marinade


Een lekkere malse steak van de BBQ

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Marineren

Bereidingswijze

Verwarm de ovengrill voor en rooster hieronder de paprika`s in 10 minuten rondom zwart. Laat de paprika`s ca. 10 minuten in een dichtgeknoopte diepvrieszak rusten. Ontvel de paprika`s onder koud stromend water en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in blokjes. Snijd de lente-ui en koriander fijn. Roer in een kom de paprika`s, tomaat, lente-ui, koriander, olijfolie, limoensap, zout en peper door elkaar tot een salsa. Verhit de boter in een koekenpan, kruid de steak met peper en bak deze in ca. 4 minuten rondom bruin en rosé van binnen. Breng de steak op smaak met zout. Verdeel de steaks over 4 borden en schep er salsa over. NB. Voeg het zout op het rundvlees na bereiding toe want zout tijdens het bakken onttrekt vocht aan het vlees. Zo blijft het lekker mals.

Serveertip

Lekker met rijst en gegrilde maïskolf.

Bron

Lokale ambachtelijke slager



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top