
1 kilo nieuwe aardappels
1 bos platte peterselie
1 bosje lenteuitjes
2 teentjes knoflook
1 citroen
1 groene peper, of gemalen zwarte peper
1 eetlepel venkelzaad
Olijfolie
Zout
Griekse yoghurt
Handje ansjovisfilets (voor meer smaak)
Schaal, mes, snijplank
Een heerlijke aardappelsalade met een twist.
Kook (blancheer) de aardappels in de schil, met wat zout ruim 15 minuten. Afgieten en af laten koelen. Maak intussen een dressing van olie, citroen, wat zout en de Griekse yoghurt. Hak de peterselie, de groene peper, de knoflook, lenteuitjes en ansjovisfilets fijn. Trek de velletjes van de aardappels en snij ze in plakken. Voeg alle ingrediƫnten samen en meng goed door elkaar. Je hebt nu een heerlijk bijgerecht. Het lekkerst is om de aardappelsalade nog een paar uur in de koelkast te laten staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
adeline43 28-05-2012
Ik neem je recept mee, lijkt mij heerlijk. Groetjes, Adeline
caroca 28-05-2012
Meegenomen! Lekker bij de bbq.
Fressnapf 25-05-2012
Nee juist niet. Zodra het nog warm is zo snel mogelijk terugkoelen tot 7 Graden. Zo ontwikkelen de smaken zich optimaal.
lekkerbekje21 25-05-2012
Ik ga dit beslist een keer maken, maar trekken de smaken niet beter in als de aardappelen nog warm zijn?
will_s 25-05-2012
Dank je !Neem recept mee naar Frankrijk. Groetjes Willeke