Frisse BBQ salade (mijn insalata di pomodori)

  • Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-05-2012

Lekker fris bijgerecht bij de BBQ of bij pasta zoals ik hem altijd maak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr mooie vleestomaten
½ komkommer
2 rode uien (middel)
2 bolletjes Mozarella
Handje vers gesneden platte peterselie
Handje vers gesneden Basilicum
Half handje verse Oreganoblaadjes
Sap van één uitgeperste limoen (geen citroen)
100 gram groene olijven in knoflook fijngesneden
Hele mooie olijfolie extra vierge
1 el Balsamico azijn
Zout en zwarte peper (naar smaak toevoegen)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schaal, groentemes, snijplank

Bereidingswijze

Was de vleestomaten en snij deze in dunne halve schijven, schil de komkommer en snij deze in hele dunne plakjes, schil de rode uien en snij deze in hele dunne ringen en neem de olijven en hak deze in kleine stukjes. Neem de bolletjes Mozarella en snijd deze in blokjes. Neem de limoen, pers deze en bewaar het sap.
Doe de tomatenringen, de komkommer, de uien, de Mozarella en de stukjes gehakte olijf in een slakom en meng dit door elkaar. Maak dit af met een flinke scheut mooie olijfolie en de eetlepel balsamico. Snipper er de verse kruiden over en meng nogmaals goed door elkaar. De ingerdiënten glimmen nu door de marinade. Proef nu even en voeg eventueel nog een beetje peper en zout toe als smaakversterker.
Eet smakelijk !

Serveertip

Bij de BBQ of bij de Pasta.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten