Aardappel gratin

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 24-05-2012

Heerlijke aardappelgratin

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg. Vastkokende aardappels
1 teentje knoflook
150 ml volle melk
125 ml slagroom
Nootmuskaat
50 gr gruyere kaas
2 eieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 °C.

Bereidingswijze

Aardappels (in keukenmachine) in flinterdunne plakjes schaven.
In kom eieren loskloppen met knoflook, melk, slagroom en zout, peper en nootmuskaat naar smaak.
Aardappelplakjes erdoor scheppen.
Aardappel-room mengsel overdoen in vorm. Aardappels met spatel stevig aandrukken en kaas erover strooien.
Aardappels in midden van oven in ca. 50 min. gaar en goudbruin bakken.

Serveertip

Je kunt het ook in minipannetjes maken; zo heeft iedereen z`n eigen pannetje!

Ook kun je spekjes en champignons toevoegen voor een meer gevulde gratin. Of natuurlijk ui, ham.. De mogelijkheden zijn oneindig:)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten