Tiramisù alle Fragole con Crema di Limoncello

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-05-2012
  • Tiramisù alle Fragole con Crema di Limoncello

    Tiramisù alle Fragole con Crema di Limoncello

    Tiramisù alle Fragole con Crema di Limoncello

  • Tiramisù alle Fragole con Crema di Limoncello

    Tiramisù alle Fragole con Crema di Limoncello

    Tiramisù alle Fragole con Crema di Limoncello

  • Tiramisù alle Fragole con Crema di Limoncello

    Tiramisù alle Fragole con Crema di Limoncello

    Tiramisù alle Fragole con Crema di Limoncello

  • Tiramisù alle Fragole con Crema di Limoncello

    Tiramisù alle Fragole con Crema di Limoncello

    Tiramisù alle Fragole con Crema di Limoncello

Ik weet dat ik de zoveelste ben die een aarbeientiramisù op Smulweb zet, maar deze is net een tikje anders. Ik plaats hem vooral omdat hij zo gewaardeerd was, dat `m 2 dagen later op verzoek nog een keer heb moeten maken. De smaak van de limoncello is er, maar is niet overheersend, net als de smaak van de citroen, welke net eventjes dat tikkeltje verfrissing geven, echt geweldig!
Als je geen Crema di Limoncello kunt vinden, gebruik dan gewone limoncello gemengd wat verse slagroom.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
De 1e keer heb ik hem voor 8 personen gemaakt, dit is de versie voor 4:
Voor de Mascarponecreme:
4 eetlepels Crema di Limoncello
250 gr mascarpone
3 verse eierdooiers (alleen de dooier!)
100 gr poedersuiker

Voor het bevochtigen van de koekjes:
100 ml water
het sap van 1 citroen
6 eetlepels Crema di Limoncello
2 eetlepels suiker

Verder:
400 gram aardbeien
1 eetlepel poedersuiker
koekjes (ik gebruik pavesini, maar ik weet niet of deze in Nederland verkrijgbaar zijn, lange vingers of een ander type koekje wat zich lekker laat bevochtigen is ook prima)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer

Voorbereiding

Scheid de dooiers van de witten, doe de dooiers in een kom.
Was de aardbeien, houd er ongeveer 13 apart voor de decoratie, en snijd de rest in kleine stukjes.
Los in een klein pannetje de suiker (de ingredienten voor het bevochtigen) in het water en het sap van de citroen. Doe dit op al roerende op laag vuur. Zet het vuur uit en voeg de Crema di Limoncello toe. Zet apart en laat iets afkoelen.

Bereidingswijze

Voeg de poedersuiker bij de eierdooiers in de kom en mix deze goed totdat ze wit en romig zijn. Voeg nu de Crema di Limoncello toe, en mix nog eventjes goed door. Voeg ook de mascarpone toe, en roer tot een homogeen mengsel.
Doe 1 a twee eetlepels van het mengsel op de bodem van de gekozen schaal/kom.
Doop de koekjes 1 voor 1 eventjes in de eerder bereidde vloeistof, en plaats deze naast elkaar in de schaal. Bedek met een laagje mascarponecreme. Doe hier de in stukjes gesneden aardbeien overheen, en bestrooi met een eetlepel poedersuiker. Doe hier weer een laagje mascarponecreme overheen. Doop nu de koekjes weer in de vloeistof en plaats deze 1 voor 1 in de schaal. Dek af met een laatste laag mascarponecreme. Decoreer met de overgebleven aardbeien, en laat de tiramisù voor ongeveer 2 a 3 uur in de koelkast opstijven.

Bron

Door mij aangepast recept van Giallo Zafferano

Serveertip

Ook leuk om te serveren in monoporties in een mooi glaasje! Als je hebt, kan je de tiramisù decoreren met een paar blaadjes munt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Kipkluifje avatar
Kipkluifje 12-09-2012

Tip: Om het mascarponemengsel goed stijf te krijgen, moet je de eiwitten kloppen en door het mascarponemengsel spatelen.

irma11 avatar
irma11 17-08-2012

Vanmorgen gemaakt en vanavond gegeten. Inclusief de Pavesini koekjes (meegenomen van vakantie). Het mascarponemengsel was alleen nog net zo slap als toen het in de schaal ging, maar dat deed aan de smaak niets af. Heerlijk!

thijsje62 avatar
thijsje62 03-06-2012

hoi, ik heb deze vandaag gemaakt, wel veel meer limoncello erin gedaan, om nog meer smaak. ik had geen lange vingers in huis, maar wel eierkoeken. Deze heb ik in reepjes gesneden en erin verwerkt, deze koekjes nemen ook goed de vloeistof op. Bij mij was wel de crema de limoncello geschift toen ik deze wat verwarmd had, maar qua smaak maakte dat helemaal niks uit, het was toch alleen maar om de koekjes in te dopen

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 25-05-2012

Hallo Mandy,heb een aantal visrecepten meegenomen en ook deze tiramisu.Ga het binnenkort rpoberen.Dank je wel.Groet Ineke

pwiggers avatar
pwiggers 25-05-2012

Lekker Mandy. Inderdaad zijn er meer aardbeientiramisu-recepten, maar deze trekt me wel heel erg aan. Ga ik - denk ik - zondag maken. Bedankt voor je lekkere recept(en), Groetjes, Petra

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 24-05-2012

Deze lijkt me inderdaad heel lekker, staat dus nu in kookboek "toeten", dankjewel, Roger

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten