1. Home
  2. Recepten
  3. Tiramisu
  4. Limoncello tiramisu
  5. Tiramisù alle Fragole con Crema di Limoncello

Tiramisù alle Fragole con Crema di Limoncello

  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-05-2012

Ingrediënten 4 personen


De 1e keer heb ik hem voor 8 personen gemaakt, dit is de versie voor 4:
Voor de Mascarponecreme:
4 eetlepels Crema di Limoncello
250 gr mascarpone
3 verse eierdooiers (alleen de dooier!)
100 gr poedersuiker

Voor het bevochtigen van de koekjes:
100 ml water
het sap van 1 citroen
6 eetlepels Crema di Limoncello
2 eetlepels suiker

Verder:
400 gram aardbeien
1 eetlepel poedersuiker
koekjes (ik gebruik pavesini, maar ik weet niet of deze in Nederland verkrijgbaar zijn, lange vingers of een ander type koekje wat zich lekker laat bevochtigen is ook prima)


Verder heb je nodig


Mixer


Tiramis alle Fragole con Crema di Limoncello
Tiramis alle Fragole con Crema di Limoncello
De 2e versie (op verzoek)
De 2e versie (op verzoek)
De 1e versie

Wat was ie lekker!!!

Wat was ie lekker!!!
Tiramisù alle Fragole con Crema di Limoncello
Tiramisù alle Fragole con Crema di Limoncello

Ik weet dat ik de zoveelste ben die een aarbeientiramisù op Smulweb zet, maar deze is net een tikje anders. Ik plaats hem vooral omdat hij zo gewaardeerd was, dat `m 2 dagen later op verzoek nog een keer heb moeten maken. De smaak van de limoncello is er, maar is niet overheersend, net als de smaak van de citroen, welke net eventjes dat tikkeltje verfrissing geven, echt geweldig!
Als je geen Crema di Limoncello kunt vinden, gebruik dan gewone limoncello gemengd wat verse slagroom.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Scheid de dooiers van de witten, doe de dooiers in een kom.
Was de aardbeien, houd er ongeveer 13 apart voor de decoratie, en snijd de rest in kleine stukjes.
Los in een klein pannetje de suiker (de ingredienten voor het bevochtigen) in het water en het sap van de citroen. Doe dit op al roerende op laag vuur. Zet het vuur uit en voeg de Crema di Limoncello toe. Zet apart en laat iets afkoelen.

Bereidingswijze

Voeg de poedersuiker bij de eierdooiers in de kom en mix deze goed totdat ze wit en romig zijn. Voeg nu de Crema di Limoncello toe, en mix nog eventjes goed door. Voeg ook de mascarpone toe, en roer tot een homogeen mengsel.
Doe 1 a twee eetlepels van het mengsel op de bodem van de gekozen schaal/kom.
Doop de koekjes 1 voor 1 eventjes in de eerder bereidde vloeistof, en plaats deze naast elkaar in de schaal. Bedek met een laagje mascarponecreme. Doe hier de in stukjes gesneden aardbeien overheen, en bestrooi met een eetlepel poedersuiker. Doe hier weer een laagje mascarponecreme overheen. Doop nu de koekjes weer in de vloeistof en plaats deze 1 voor 1 in de schaal. Dek af met een laatste laag mascarponecreme. Decoreer met de overgebleven aardbeien, en laat de tiramisù voor ongeveer 2 a 3 uur in de koelkast opstijven.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Ook leuk om te serveren in monoporties in een mooi glaasje! Als je hebt, kan je de tiramisù decoreren met een paar blaadjes munt.

Bron

Door mij aangepast recept van Giallo Zafferano



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MandyInItaly


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MandyInItaly
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top