INDONESISCHE GEHAKTBALLETJES met satésaus

  • Indonesisch, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-05-2012
  • INDONESISCHE GEHAKTBALLETJES met satésaus

    INDONESISCHE GEHAKTBALLETJES met satésaus

    INDONESISCHE GEHAKTBALLETJES met satésaus

Indonesische gehaktballetjes met satésaus en gegarneerd met reepjes gele
paprika, partjes trostomaat en schijfjes komkommer.
Het snijwerk en het mengen duurt ongeveer 25 minuten.
De gehaktballetjes zijn zacht van smaak.
ongeveer 35 stuks.

SATÉSAUS

Een gemakkelijk recept om te bereiden met een zeer korte bereidingstijd.
De satésaus is pittig en romig van smaak.
Wanneer het in de magnetron bereid wordt, zal het tegen de schaal aan gaan
beginnen te stollen.
Alles moet dan goed door elkaar geroerd worden totdat het een egaal mengsel
is, dan kan het weer terug in de magnetron om verder te garen.
Herhaal dit proces enkele keren totdat de satésaus naar wens ingedikt is.
Pas op bij het verwijderen van de schaal uit de magnetron, de schaal kan
zeer heet worden en uw vingers verbranden.
De eiwitten en de maïzena zorgen ervoor dat het gebonden wordt.
Hoeveelheid: 0,5 liter.

Deel dit recept

Ingrediënten
Gehaktballetje :
500 gram mager rundergehakt,
10 eetlepels paneermeel,
1 ei,
1 grote ui,
2 solo clove knoflook,
2 theelepels djahé,
1 theelepel laos,
1 theelepel serèh,
2 theelepels sambal oelek,
1 eetlepel grove mosterd,
2 theelepels zout,
1 eetlepel ketjap manis (Trademark A),
0,4 liter arachideolie.

Garnering:
0,5 gele paprika,
1 trostomaat,
stukje komkommer.

Satesaus Ingrediënten:
2 eieren,
2 eetlepels water,
3 eetlepels maïzena,
1,5 eetlepel lichte Thaise sojasaus,
1 eetlepel donkere Thaise sojasaus,
1 eetlepel rijstwijn,
2 theelepels suiker,
1 theelepel zout,
2 eetlepels pindakaas (Calvé),
2 gedroogde Thaise pepertjes,
2 theelepels Saté Boemboe kruiden (Conimex (poeder in potje)),
1 theelepel gemberpoeder.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Gehaktballetjes.
Snijd kop en kont van de ui en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de bruine vellen en hak de ui zeer fijn.
Snijd de kontjes van de solo clove knoflook en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de harde droge vellen en hak de solo clove knoflook ragfijn.
Meng alle ingrediënten, op de arachideolie na, met elkaar.
Draai er kleine balletjes van.
Verhit de arachideolie in een wok en frituur de gehaktballetjes op hoog vuur
goudbruin.
Frituur ze in 3 porties.
Wacht met frituren tussen elke portie 1 minuut om de temperatuur van de
arachideolie weer omhoog te brengen.
Laat ze daarna op keukenpapier even uitlekken.
Serveer ze warm of koud.

Satésaus.
Splits de eieren.
***De dooiers kan u eventueel nog gebruiken om er een vla van te maken.***

Klop de eiwitten los samen met 2 eetlepels water.
Klop daarna de maïzena erdoor totdat er een egaal papje ontstaan is.
Klop er dan de lichte en donkere Thaise sojasaus erdoor samen met de
rijstwijn, boemboe saté kruiden, gemberpoeder, suiker en het zout.

Klop vervolgens de pindakaas erdoor totdat het een egaal mengsel is.
Verkruimel de gedroogde Thaise pepertjes en meng het erdoor.

Leng het dan aan met 0,25 liter water en meng het goed door elkaar zodat er
een dun beslag ontstaan is.
Zet het dan in de magneron en laat het 1 minuut op de hoogste stand garen.

Haal het dan uit de magnetron en roer alles goed door elkaar totdat het een
egaal mengsel is.
Zet het dan terug in de magnetron en laat het weer 1 minuut garen op de
hoogste stand.

Haal het dan weer uit de magnetron en roer alles goed door elkaar totdat het
goed ingedikt en egaal is.
Mocht het nog niet dik genoeg zijn dan nog een keer 15 seconden in de
magnetron.

Bron

Happy Chief Cook,

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten