1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Knolselderij Met Citroensaus

Knolselderij Met Citroensaus

Door: titialouise

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-05-1999

Ingrediënten 3 personen


1 selderijknol, sap van 1 citroen, 1 gesn. ui, 2 dl. bouillon, peper, zout, fijngehakte peterselie of selderijblad.



Heerlijk vegetarisch groentegerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Selderijknol schillen, halveren, in plakken van 1 cm dik snijden en die weer in repen. Meteen in water met 2 eetl. citroensap leggen om bruin worden te voorkomen.

Bereidingswijze

Boter smelten in pan en ui ong. 5 min. smoren, knolselderij laten uitlekken, toevoegen en in 10-15 min. beetgaar smoren onder af en toe roeren en het toevoegen van de bouillon. Kookvocht afgieten en bewaren. Ei loskloppen in kom met de rest van citroensap. Al kloppend het kookvocht toevoegen. De saus op smaak brengen met peper en zout en over de selderij schenken. Garneren met peterselie of selderij.

Serveertip

Lekker met bruine rijst en groene salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van titialouise
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top