Wortel-sinaasappelsoep

  • Fusion, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-05-2012
  • Wortel-sinaasappelsoep

    Wortel-sinaasappelsoep

    Wortel-sinaasappelsoep

Zacht zoete soep met lekkere frisse yoghurt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bosje(s) Peen
3 eetlepel(s) Olie
1 stuk(s) Ui, fijngesneden
1 theelepel(s) Komijn
1 liter Kippenbouillon
1 stuk(s) Sinaasappel, uitgeperst
2 eetlepel(s) Peterselieblaadjes
6 eetlepel(s) Arla biologische volle yoghurt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soeppan, staafmixer

Bereidingswijze

Schil de peentjes en snijd ze in stukken. Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui met de komijn tot de ui glazig ziet. Schep de wortel in de pan en bak even mee. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook. Laat de soep ca. 20 minuten zachtjes doorkoken tot de wortels zacht en gaar zijn. Snijd intussen de peterselieblaadjes fijn en schep ze om met de yoghurt, breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Roer het sap van de sinaasappel door de soep en breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep warm met een flinke schep peterselie yoghurt en knapperig brood. Tip: je kunt de kippenbouillon eenvoudig vervangen voor groentebouillon voor een vegetarische variant.

Bron

Topchef

Serveertip

Lekker als voorafje op een hete dag. Neem daarna iets pittigs zoals curry.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten