Verrukkelijke cannelloni met groene asperges, ham, mozzarella en kaas
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Verrukkelijk!! Een TOP-recept. Voorgekookte groene asperges gerold in een plakje ham, kaas en daarna in lasagneblad. Overgoten met een saus van roomkaas, eieren en slagroom en gegratineerd met buffel-mozzarella. We hebben gesmuld!!!!
Geen "slank" recept, maar dat hoeft toch ook niet altijd?
Ingrediënten 4 recipe.people
750 gram groene aspergeszout
tl suiker
1 el boter
200 gram roomkaas
2 eidooiers
200 ml slagroom
2 tl citroensap
verse basilicum
1 pakje lasagnebladen (voorgekookt, bijv. AH)
200 gram achterham
200 gram jong belegen kaas
50 gram geraspte belegen kaas
1 bolletje buffel-mozzarella
Benodigdheden
OvenschaalBereidingswijze
Van asperges onderste groene harde stuk afsnijden.
Asperges in water met suiker beetgaar koken. Laten uitlekken. Aspergewater opvangen.
Mozzarella in plakken snijden.
Roomkaas los roeren met 4 eetlepels aspergenat, eidooiers, slagroom en citroensap.
Een laagje saus onderin de ovenschaal doen.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Op elk lasagneblad een plakje ham en plakje kaas leggen. Daarop wat fijngesneden basilicum en 3 uitgelekte asperges. Oprollen en in de ovenschaal leggen.
Restant van de saus over de cannelloni gieten.
Op elke cannelloni een plakje buffelmozzarella leggen.
Bestrooien met wat geraspte kaas.
In het midden van de oven plm. 30 tot 35 minuten bakken.
Serveertip
Eventueel garneren met basilicum blaadjes.
Lekker met een groene salade.