Risolles met kip
- Portugees, Borrelhapje
- 30-60 min.
Weer eens een ander borrelhapje
Ingrediënten 4 personen
1 kleine ui1/2 rode peper
2 el boter of margarine
1 kipfilet (ca. 125 g) +
1/2 el milde kerriepoeder
1/2 el bloem
3/4 dl melk
1/2 el citroensap
2 takjes peterselie
zout
versgemalen peper
6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
2 eieren (M)
8 el paneermeel
olie om te frituren
Benodigdheden
deegroller
keukenpapier
uitsteekrondje of glas doorsnede ca. 7 cm
Voorbereiding
Ui pellen en snipperen. Peper schoonmaken en in kleine stukjes snijden. In pan boter verhitten en kip in ca. 10 min. rondom bruin en gaar bakken. Kip uit pan nemen. Ui en peper in achtergebleven bakvet ca. 5 min. al omscheppend bakken. Kip in kleine stukjes snijden. Kerriepoeder door ui en peper roeren en bestrooien met bloem. Al roerend scheutje voor scheutje melk toevoegen en blijven roeren tot mengsel gebonden is. Kip toevoegen, citroensap erdoor roeren en peterselie erboven in stukjes knippen. Op smaak brengen met zout en peper. Mengsel laten afkoelen. Deeg in ca. 10 minuten laten ontdooien. Deeg op elkaar leggen en uitrollen tot dunne ronde lap. Met vormpje 20 rondjes eruit steken. Op elk rondje 1/2 el vulling scheppen. Randen van rondje met water vastplakken en stevig dichtdrukken. In diep bord ei loskloppen. In ander diep bord paneermeel strooien. Deegflapjes eerst door ei en daarna door paneermeel wentelen zodat ze rondom bedekt zijn met paneermeel. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten
Bereidingswijze
Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C. Risolles met 5 tegelijk in ca. 4 min. goudbruin frituren.
Bron
ah
Serveertip
Laten uitlekken op keukenpapier en warm serveren.