R­isol­les met kip

  • Portugees, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • R­isol­les met kip

    R­isol­les met kip

    R­isol­les met kip

Weer eens een ander borrelhapje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kleine ui
1/2 rode peper
2 el boter of margarine
1 kipfilet (ca. 125 g) +
1/2 el milde kerriepoeder
1/2 el bloem
3/4 dl melk
1/2 el citroensap
2 takjes peterselie
zout
versgemalen peper
6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
2 eieren (M)
8 el paneermeel
olie om te frituren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

deegroller
keukenpapier
uitsteekrondje of glas doorsnede ca. 7 cm

Voorbereiding

Ui pellen en snipperen. Peper schoonmaken en in kleine stukjes snijden. In pan boter verhitten en kip in ca. 10 min. rondom bruin en gaar bakken. Kip uit pan nemen. Ui en peper in achtergebleven bakvet ca. 5 min. al omscheppend bakken. Kip in kleine stukjes snijden. Kerriepoeder door ui en peper roeren en bestrooien met bloem. Al roerend scheutje voor scheutje melk toevoegen en blijven roeren tot mengsel gebonden is. Kip toevoegen, citroensap erdoor roeren en peterselie erboven in stukjes knippen. Op smaak brengen met zout en peper. Mengsel laten afkoelen. Deeg in ca. 10 minuten laten ontdooien. Deeg op elkaar leggen en uitrollen tot dunne ronde lap. Met vormpje 20 rondjes eruit steken. Op elk rondje 1/2 el vulling scheppen. Randen van rondje met water vastplakken en stevig dichtdrukken. In diep bord ei loskloppen. In ander diep bord paneermeel strooien. Deegflapjes eerst door ei en daarna door paneermeel wentelen zodat ze rondom bedekt zijn met paneermeel. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten

Bereidingswijze

Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C. Risolles met 5 tegelijk in ca. 4 min. goudbruin frituren.

Bron

ah

Serveertip

Laten uitlekken op keukenpapier en warm serveren.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten