Asperges in Bladerdeeg

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-05-2012
  • Asperges in Bladerdeeg

    Asperges in Bladerdeeg

    Asperges in Bladerdeeg

  • Asperges in Bladerdeeg

    Asperges in Bladerdeeg

    Asperges in Bladerdeeg

Dit is een heerlijk, origineel aspergereceptje. Lekker krokant aan de buitenkant, delicaat en romig aan de binnenkant, t proberen waard!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 groene asperges
parmezaanse, pecorino of een ander type pittige kaas wat je lekker vind in heel dunne plakjes of vlokken
250 gr bladerdeeg (liefs 1 plak, koelvers)
8 plakjes rauwe ham
1 ei
Geraspte parmezaanse kaas om te bestrooien
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de asperges schoon, verwijder het houtachtige gedeelte aan de onderkant, en kook ze in 8 tot 10 beetgaar.
Giet ze af en laat ze afkoelen.
Snijd het bladerdeeg in 8 repen van ongeveer 3 cm dik.

Bereidingswijze

Leg de plakjes ham op je werkblad, bestrooi deze met wat kaasvlokken, en rol hier de asperge in. Neem hierna een reep bladerdeeg, en rol deze van onder naar boven in een spiraalvorm om de asperge. Leg de asperges in een ovenschaal bekleed met bakpapier.
Klop het ei los, bestrijk hiermee de bladerdeegrolletjes en bestrooi ze met een paar eetlepels geraspte (parmezaanse) kaas.
Bak de rolletjes in een voorverwarmde oven (200°C) voor ongeveer 15 minuutjes goudbruin, en smullen maar!

Bron

Giallo Zafferano

Serveertip

Je kunt natuurlijk de rolletjes zelf samenstellen zoals jij dat lekker vind. Probeer bijvoorbeeld eens met een gekookt, verkruimeld eitje, een plakje gekookte ham en een plakje goudse kaas aan de binnenkant...

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

rodekater2 avatar
rodekater2 28-05-2014

smallcat je kunt het recept bewaren door op Bewaard te klikken (onder de foto van het recept)

smallcat avatar
smallcat 27-05-2014

Hoe kan ik een recept bewaren in mijn kookboek? Ik kan klikken op tot ik een ons weeg. Ik zie het recept niet terug in mijn kookboek.

naus_marijke avatar
naus_marijke 24-05-2012

Hallo, Ik heb dit lekkere recept van jou meegenomen! Bedankt! Groetjes, Marijke

MandyInItaly avatar
MandyInItaly 20-05-2012

Hoi Caro, ik bedoel natuurlijk de breedte, niet de hoogte, anders wordt t een flinke hap! :) Het bladerdeeg uit de supermark is vaak al uitgerold in de juiste dikte (hoogte), maar als je zelf bladerdeeg maakt rol het dan uit tot ongeveer 2-3 mm, ze moet vrij dun zijn om zich om de asperge te rollen.. Succes! Groetjes Mandy

caroca avatar
caroca 20-05-2012

Lijkt me lekker en origineel. Maar bladerdeeg van 3 cm dik? Groet, Caro

Fressnapf avatar
Fressnapf 18-05-2012

Heb ik wel vaker gemaakt, maar nog niet met pecorino (schapenkaas). Je hebt daar ook van die mooie rauwe ham! Ook een mooie tapa, gaan we iets mee doen. Bedankt !

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten