Geroosterde bloemkool

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-05-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
* 1 bloemkool
* 3 teentjes knoflook, gepeld en grof gehakt
* citroensap van een halve citroen
* olijfolie
* grof zout en vers gemalen zwarte peper
* geraspte parmazaanse kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C (400°F).

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg ze in een ovenschaal (niet op elkaar). Meng de knoflook met de bloemkoolroosjes. Sprenkel de citroensap erover, en besprenkel elk roosje met olijfolie. Bestrooi alles met zout en peper.
Zet de niet afgedekte schaal in de oven Als de oven de juiste temperatuur heeft bereikt (niet eerder) totdat de bovenkant lichtbruin is (20-25 minuten). Roer het geheel even om, en laat nog 10 minuten in de oven staan. Test met een vork de gaarheid. De vork moet in staat zijn om de roosjes makkelijk te doorboren. Haal het uit de oven, presenteer het op een bord, en bestrooi royaal met de geraspte Parmezaanse kaas. Dien meteen op.

Bron

vertaald van Pinterest

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten