1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Rabarber-amandel-plaattaart met schuimlaag

Rabarber-amandel-plaattaart met schuimlaag

  • Duits, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-05-2012

Ingrediënten 12 personen


600 gram rabarber
2 zakjes vanillesuiker
160 gram zachte boter of margarine
160 + 65 gram suiker
zout
2 druppels (bitter)-amandelaroma (mag ook gewone amandelaroma zijn hoor!
3 eieren
175 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
80 gram gemalen amandelen
3 eetlepels amaretto of sinaasappelsap
3 eitwitten


Verder heb je nodig


Vierkante of rechthoekige bakvorm van plm. 25x25 cm.
bakpapier
mixer


Rabarber-amandelplaatkoek met schuimlaag

Gemakkelijk te maken. Heel lekker licht en verukkelijk van smaak.

Gemakkelijk te maken. Heel lekker licht en verukkelijk van smaak.

Lekkere sappige taart. De combinatie rabarber en eiwitschuim is erg lekker. De lichte amandelsmaak in het deeg maakt het geheel helemaal af. We hebben er net al heel lekker van gesmuld. De taart is zo lekker en luchtig, dat we allemaal 2 stukken hebben gegeten. Er waren nog 2 stukjes over voor de volgende dag en toen was de taart nog heel erg lekker!!!N.a.v. reactie h.buizer: Ik heb in het deeg van de taart 3 hele eieren gedaan en voor de schuimlaag 3 eiwitten gebruikt. In het geheel dus 6 eieren. Zoals ook in het recept vermeld. Van de overgebleven eidooiers heb ik een omelet gebakken. Ik heb de taart vandaag 5/6/2013 weer gebakken.
Nu heb ik geprobeerd van de 3 hele eieren de eidooiers gebruikt voor het deeg en de eiwitten voor de bovenlaag. Het deeg was te stijf. Ik heb er toen nog een eidooier aan toegevoegd en nog wat extra amaretto. Volgende keer toch weer 3 hele eieren voor het deeg en 3 eiwitten voor de schuimlaag!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rabarber schoonmaken en schuin in 3 cm lange stukken snijden.
Zachte boter, 160 gram suiker, amandelaroma en wat zout goed crèmig roeren.
Eieren één voor één erdoor roeren.
Bloem en bakpoeder door elkaar mengen en samen met de gemalen amandelen en de amaretto door het deeg kloppen.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden (hetelucht 180 graden)
Deeg op met bakpapier bekleed bakblik uitstrijken.
Rabarberstukjes erop leggen.
Bestrooien met vanillesuiker.
Taart op de 2e richel van onderen 30 minuten bakken.
Ondertussen eiwitten stijfkloppen met de rest van het suiker en een snufje zout.
Na de baktijd van 30 minuten het eiwit over de taart uitstrijken.
Zet de taart nog plm. 15 minuten in de oven.

Serveertip

Lekker bij koffie of thee.

Bron

Essen & Trinken: Für jeden Tag 5/2004



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top